Válthatok én a telekomnál nagyobb díjcsomagra ha számomra a mostani (10MBit/s) nem megfelelő? Részletek lent.
Igazából senki sem hazudik, csak senki nem fejtette ki teljesen az igazságot.
Az ország legnagyobb részén lévő kábelhálózat maximálisan 12(-14) megát bír el, ez tényleges letöltésben olyan 1,2-1,5 mega között ingadozik. Ennél többet nem bír el. Ez nagyjából le is fedi az összes magyarországi kábeles internetszolgáltató szerződéses minimum(!!) internet sebesség biztosítását.
DE!
Lehet ennél is nagyobb az interneted, ha mondjuk párhuzamosan több (réz kábel)éren jön az internet, és azután adódik össze egy modem---> majd router segítségével.
Azaz úgy lehetséges ezeken a területeken nagy internet sebesség, hogy nem egy érpáron jön be a házba, hanem párhuzamosan többön keresztül (általában kettő, de van amikor több is), és így az adatcsomag is többön keresztül jöhet gyorsabban. Ez az egyik megoldás.
A másik megoldás, hogy egy mobil(sim kártyás) kapcsolatos rádiós routert adnak neked, és jön a vezetéken a 14 mega, és a fölötte lévő sávszélességet pedig 4G-vel leveszi rádió hullámokon keresztül, és ugyanúgy mint az előzőnél összesíti, és meg is van a széles sáv. (ennek plusz költségei vannak sajnos az előfizetésen túl kb 800-1000 ft/hó)
Ennyi! (:
Mindenképpen hívd fel őket, és tudakold meg, hogy Neked milyen lehetőséged van erre. Én a párhuzamos érbevezetését ajánlanám leginkább.
Illetve milyen műszaki paraméterekkel rendelkező eszközt adnának otthonra, ez sem utolsó dolog, bár ebbe nagy beleszólásod nincs, de azért jobb tudni ezt is előre.
Meg vedd figyelembe a technológia változását is.
2 éve nekem is azt mondták, hogy 20 mega a maximum, 1 év múlva meg rámsóztak egy 50est ugyanazon a kábelen, és jön is viszonylag rendesen. Ők is fejlesztik a hálózatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!