Melyik wifi a jobb, és melyiknek nagyobb a hatótávolsága?
Papíron a TP-Link a gyorsabb.
De ezek nem "wifik", hanem routerek.
Hatótávban is a tplinkre tippelnék, mert 2 antennája van.
Ne foglalkozz az előttem szólóval. Otthonra telefonhoz/laptophoz ez teljesen jó.
Várhatóan egy 40-50 megabit át fog menni rajta.
"Hatótávban is a tplinkre tippelnék, mert 2 antennája van."
Az, hogy 2 antennája van nem jelenti azt, hogy nagyobb is a hatótávja. Csak támogatja a MIMO technológiát.
(MIMO: több antenna használata az adó és a vevő oldalán, növelve ezzel a teljesítményt és az adatsűrűséget. E technológia a 802.11n lelke - ez teszi lehetővé a stream-enkénti 150Mbps-os sebességet, ami 2 stream (2 antenna) használata esetén az elterjedt 300Mbps-ot képes biztosítani (elméleti sebességhatár 4 stream esetén 600Mbps!). Egy MIMO eszköz - több rádiója és antennája révén - több jelet küld egyidőben ugyanazon címzettnek, és képes előnyt kovácsolni a "multipath" jelenségből.)
kb. egy a hatótáv, egyforma dB -s antennák, és max 100mw teljesítményt tudnak... (Ennyi a korlátozás)
Úgy kell elhelyezni, hogy minél kevesebb fal legyen, minél közelebb legyen.
Esetleg 2 -vel átlhet hidalni.
1 fent és 1 lent, a lenti AP -ként üzemel.
köszönöm, ezt a MIMO dolgot nem is tudtam.
a 2 antennás dolgot úgy értettem, hogy ha egymásnak derékszögben fordítod az antennákat, akkor más ideális sávokat is lefedsz, és úgye egy antenna nem minden irányba ugyanolyan erős...
a wifit meg kell szüntetni és vissza kell térni a kábeles nethez.
egyáltalán nem egészséges.
ilyen kávézókban oké,
de otthonra totál gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!