UPC 500-as netről vélemények? Saját tapasztalat lent.
A sebesség két félen múlik. Te mennyivel bírsz tölteni és téged mennyivel bírnak kiszolgálni. A steam sebessége szerintem globálisan problémás, időről időre felbukkannak ilyen panaszok Redditen (ott követem a Steam szubját így látom). A torrent sebessége nagyban függ a seederektől, még a szerveres is sok esetben csak száz megával nyomja és nem gigabites kapcsolattal. Ahogy egyéb más kiszolgáló sem feltétlen képes 500-zal küldeni a világ másik végéről. Ezek önmagában még nem problémák. Eleve nem a maximum sebességre szól a szerződés, hanem a garantáltra.
Hacsak nem volt rá nyomós okod akkor mondhatni felesleges az 500-as net. Bár nekem is az van mert ezt adták valami újonnan kötött csomaghoz, még én is azt mondom hogy jó, de a 120 is bőven jó volt, de még a 60-as is.
A speedtest mérés azért nem igazán mérvadó, mert ha budapesti vagy és egy budapesti szerverrel leméred a tesztet akkor jó hogy hozza a maximumot. De az internet nem Budapesten fizikailag hanem az egész világon bárhol. Az 500-as maximumot belföldön biztosítja a szolgáltató ha minden feltétel kedvező. Olyan pedig nincs a világon hogy te mindig mindenhonnan a maximummal töltesz, az 500-as net is csak azt jelenti hogy ezt a maximumot is akár elérheted.
Nekem is ritka hogy 30 fölé felmegy a torrent, pedig az még nincs 250 megabit sem (30*8 -> 240).
Valószínűleg az a modem router kombó az oka.
Rakd modem módba a szolgáltatói eszközt és vegyél egy izmos saját routert és akkor rendben lesz. (Pl Asus ac68u vagy méginkább az ac87u és ac88u )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!