Facebook-on kaptam egy üzenetet egy ismerősömtől, amiben megfenyegettek valamilyen képpel, az üzenetben van egy link, többi lent. (? ) FONTOS
Szóval egy ismerősöm küldte az üzenetet, a fura az egészben az hogy olyan mintha fordítóval fordították volna a szöveget, nem készült rólam soha intim kép, és magamról sem készítettem. Az üzletet:
jó estét
Miért fogadja el, hogy nyilvánosságra hozza a szar magáról ????
Kattints a linkre, és jelentkezzen be az oldalon látni a képet, akkor teljesen meztelenül, azt hiszem, ha a barátai meglátják őket, hogy a problémát; van ideje, hogy távolítsa el, mielőtt a barátai Facebook észrevette.
Link: [link]
Nagyon szépen kérlek titeket segítsetek, mi ez?? előre is köszönöm nektek!!!
Szóval biztos nem lesz semmi baj?
Egyébként köszönöm a gyors választ!!
Nem csak spam. Ha rá akarnak venni hogy belépj valamilyen oldalra vagy alkalmazásra az adataiddal akkor nagy eséllyel a jelszavadat fogják ellopni általa. Vagy pedig engedélyt adsz valami alkalmazásnak/böngésző pluginnak és vírust fog terjeszteni a nevedben.
Ha az ismerősöd küldte akkor azt jelenti hogy ő már rákattintott és megcsinálta amit leírtak aminek az eredménye hogy ő is vírusterjesztővé vált. Ha te is megcsináltad akkor most már te is küldözgeted.
Nem csináltam meg direkt.
Nagyon megnyugtattatok köszönöm szépen mind2-otoknek, ment a "Hasznos válasz" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!