Mobilinternet szeretnék. Hogyan?
Hangsúlyozom: nem mobiLRA internetet, hanem mobil internetet, ami két teljesen különböző fogalom! Mégis sokan összekeverik és azt gondolják/hiszik, hogy okostelefonra, azaz mobilRA szeretnék internetet. Pedig nem. Még a kijelölt üzletben is sügér volt az eladó és nem értette meg. Mondtam neki, hogy laptopra szeretnék internetet 2-3-4 napra, v. akár 1 hétre valót, erre nem értette meg. Azt hitte, hogy havidíjasat akarok, és hiába mondtam, hogy egyszeri fizetőset, nem értette meg. Na.. nagy nehezen ajánlgatott nekem 16 ezerért, és 30 ezer forintért (2-3 napra!!), hogy ezt kell megvennem, ehhez van eszköz is: wifi, v. router.
Mondtam, hogy egyik sem kell, ha lenne wifi, akkor nem kellene mobilinternetet sem vennem.... Mert ahol van wifi ott tudnék netezni is..
Erre ajánlgatta nekem a 30 ezer Ft-os routert (mondtam neki az sem kell), mivel NINCS internet a szálláson, ezért olyan lehetőség kell, hogy tudjak netezni, de nem havidíjas.
Hozzáteszem, hogy nincs okostelefon, sima buta van, ami nekem nagyszerű és jó.
Mindenképpen azt akarta velem elhitetni, hogy kell hozzá olyan eszköz, mint pl. az okostelefon, mert csak így lesz netem.
Nem vitatkoztam vele.. Eljöttem, és nem lett végül is netem.
Holott tudom, hogy létezik olyan, hogy megveszek x megabájt/kilobájt akármennyit x forintért, és ezt a sticket bedugom a laptobpba, és kész is.
Ennyit se tudott ez a pult mögött álló csaj, hogy ez is van. Pedig direkt kinéztem interneten a szolgáltatóknál, hogy létezik, van.
Ott, a helyszínen pedig nem tudott segíteni. Mindenképp a 16 ezres, és 30 ezres lehetőséggel példálózott (hogy abban benne van maga az "eszköz" is, ami összeköttetésbe kerül a laptoppal).
Hát így maradtam fent a hegyen internetkapcsolat és minden egyéb nélkül. Pedig előtte utána néztem és azt hittem sima kis ügy lesz: bemegyek, pár perc amíg megveszem a sticket, elmagyarázza, esetleg segít, és kész is. És van internetem. Hát nem lett :(
Tényleg nem létezik ilyen, hogy "eszköz" (wifi, router, okosteló) nélküli feltöltős stick pár ezer forintért? (Kb. 5 ezer lett volna)
Tényleg kell ehhez minimálisan egy okosteló is? Én nem hiszem..
Kérem aki tud és van benne tapasztalat segítsen, mert nem sokára szükségem lenne újra rá, megpróbálnám, hogy bekocogok ugyanahhoz a csajhoz - ha nagy pechemre ő lesz bent megint -, és akkor tőle kellene megvennem, és elmagyaráznom neki. Holott ő az alkalmazott, neki kellene nekem szakszerűen elmagyarázni.
Én sajnos nem értek hozzá annyira, de annyi eszem volt, hogy utánanézzek fent az interneten, és ott, nem láttam, hogy azt írták volna, hogy KELL hozzá bármilyen összeköttetés....
Egy sima sticket írtak csak amit megveszek, bedugok és kész is.
Ilyenkor mi a teendő? Tényleg ez így működik, vagy rossz az információ fent a szolgáltatók oldalán?
Tényleg nem lehet megoldani okostelefon nélkül?
Hozzáértők válaszát várom. Köszönöm.
Kedves előző, ott érdeklődtem... Ha elolvastad volna akkor láthatod, hogy OTT érdeklődtem.
Ezért merészeltem itt megkérdezni, hogy ez valóban tényleg így van, mint ahogy a csaj mondta? Én kérek elnézést.
A kérdés eddig megválaszolatlanul maradt...
Kérdés: tényleg és valóban KELL hozzá okostelefon, hogy a laptopon netezni tudjak? Ez volt a kérdés. Hátha ÉN tudom rosszul. Erre elsőtől nem erre kaptam választ...
Egyébként első még az sem igaz amit válaszoltál. Beírtam az árukeresőbe ahogy te óhajtottad: mobil stick, és nem adott ki se ZTE-t, se mobil sticket. Mindenféle "botokat" és egyéb eszközöket adott ki, de mobilnetet például nem.
De mint említettem nem ez a kérdés. Hiába is veszek meg egy mobil sticket, ha nincs hozzá okostelóm, akkor nem tudok vele mit kezdeni. Ezért kérdeztem, hogy tényleg KELL-e, mert én úgy tudom, hogy nem, és félretájékoztattak..
Kérem, CSAK hozzáértők válaszoljanak és akik ÉRTIK a kérdést. Köszönöm.
Végre egy jó válasz! Köszönöm! Köszönöm, hogy megértetted, és, hogy segítettél nekem!
Nem, sajnos nincs benne SIM-kártya.. Kezdem érteni miről is van szó.
Akkor tehát mégis hasonlóan működik, csak kell hozzá ez a kb. ezer Ft-os "bigyó", mivel nincs benne SIM.
Ezt nem tudta a csaj megmondani. Hálás köszönet, megmentettél egy életet :)
Fent a hegyen 1 hétig mindenféle netkapcsolat nélkül elzárva szép meg jó, csak nem biztos, hogy praktikus.. :) Bármi megtörténhet, bármire szükségem lehet.
A hegyen nem is lesz net, csak 2G aminek már az is sok ha spotify-n streamelsz.
USB-s stick kell hozzá.
Itt van pl ilyen ami képes a 4G-re.
Ehhez kell venned mobilnetet aminél vagy az van, hogy a jelenlegi telefonodra veszel mobilnetet és annak sim kártyáját pakolgatod vagy pedig külön sim kártyát veszel a mobilnetnek.
Egy ilyen usb modem stick 10k-tól indul, az olcsóbbak pedig a 3G-t tudják...
De miért kell rá 4G? Mit jelöl ez? Mire jó?
A másik: voltam ott fent a hegyen és tudtam onnan bármikor mobiltelefonálni. Tehát elvileg alkalmas lenne.
Ha lejjebb görgetsz, akkor ott lesz olyan, hogy "K4607 USB modemes kezdőcsomag"
Ez 5990 Ft. Ebben benne van a SIM kártya, az USB Stick, és 1 db Hetijegy ára, ami 1 GB adatot biztosít 1 hétre.
Fontos, hogy ha a későbbiekben újra használni akarod, akkor ezt a kezdőcsomagot nem kell újra megvásárolni. Egyszerűen csak feltöltöd pénzzel a SIM kártyát, úgy mint egy sima feltöltős mobilt ( a telefonszáma benne lesz a szerződésben ), és aztán ennek az egyenlegnek a terhére vásárolsz Napi, Heti, vagy Havi jegyet. Ezeknek az árát megtalálod a linkelt weboldalon.
Ajánlom, hogy itt interneten rendeld meg, mert ha személyesen veszed, akkor 1000 Ft-al drágább lesz, plusz a weboldalon vásárlás előtt mindenképp olvasd át a "Hasznos információk" részt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!