Miért nagy a pingem?
Win + R
írd be: cmd
Nyomj entert, bejön egy fekete ablak
írd be: ping 8.8.8.8
Végeredményt meg copy-d ide
vagy inkább írd be:
ping www.google.hu
Ez valamennyivel reálisabb
tudom néztem a googelt csak a 25 30 közzöt pingel ezelőtt ezzel próbálkoztam de a többi mind magas
Pinging 8.8.8.8 with 32 bytes of data:
Request timed out.
Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=822ms TTL=59
Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=512ms TTL=59
Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=552ms TTL=59
Ping statistics for 8.8.8.8:
Packets: Sent = 4, Received = 3, Lost = 1 (25% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 512ms, Maximum = 822ms, Average = 628ms
1. Optimizer hülyeségekkel ne próbálkozz, csak keresztbe tehet
2. Sokfajta probléma lehet.
-Windowsban van a probléma: cmd.exe-ben ezz próbáld ki (utána újraindítás):
netsh winsock reset
Próbáld ki telefonról is. Ha ott normális a ping (<50ms), akkor a Windows-zal lesz a baj. Ha nem, akkor más a gond.
-Reseteld a routeredet, ez is gyakran okozhat ilyet.
-Ha hardveres a probléma (pl. rossz valami útközben a modemig), a UPC-t kell kihívni, és kimérik, cserélik amit kell.
Nézd meg hogy nem vagy e botnet tagja úgy, hogy csinálsz víruskeresést. Ha nincs bekapcsolva a gép, úgy se jó telefonon? A telefon mennyit mér ping/letöltés/feltöltésre speedtest alkalmazásban? Ha a gép nem kábellel van kötve akkor kábellel is érdemes megnézni. Feladatkezelőben is meg lehet nézni hálózathasználat szerint rendezve hogy használ-e valami (pl. torrent, Windows Update) sok sávszélességet.
Ha gépen se jó, és a telefonon akkor se jó ha semmi más nem csatlakozik a netre, akkor resetelném a modemet és beállítanám újra, ha nem jó akkor hívnám a UPC-t.
(egyébként arra is volt már példa, nem is kevésszer, hogy a szolgáltatótól kapott modemet fertőzte meg valami, pl. Mirai botnet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!