Két router összekötése közben elakadtam, mert a B eszköz beállításaiba nem tudok belépni, hogyan tovább?
2 TP-Link routert szeretnék összekötni, hogy elérjen a ház végébe is a wifi. Ezek az instrukciók alapján csináltam: [link]
Az eszközöket kábellel kötöttem össze, mindkét eszköz LAN portjába dugtam a kábeleket. Sorban csináltam a dolgokat, azonos az eszközök neve, titkosítása, csatornája, az IP címet viszont nem állítottam át, mivel gyárilag különbözőek voltak (192.198.0.1 és 192.168.1.1). Ezután kikapcsoltam a másodlagos routeren a DHCP-t, és ekkor jött a baj, ugyanis többet nem enged visszalépni ennek a routernek a beállításaiba, hogy a wifit az elsődlegesre tudjam csatlakoztatni. Kábellel működik a B routeren is az internet, és még az elsődleges router beállításaiba is be tudok lépni a másodlagoson keresztül. Fontos lenne viszont, hogy a wifiosztása is működjön, viszont a beállítások nélkül nem tudom, hogy tudnám megcsinálni..
Esetleg valaki el tudná mondani közérthetően, hogy mit rontottam el, illetve segíteni, hogy most mit tudnék csinálni?
tplinklogin.net
ezzel is el tudod érni, vagy hosts fájlban megadod az IP-jét
mittudomén
router 192.168.1.1
és akkor a böngésző címsorában a router-t beírva elvileg bejön az IP-je.
akkor nem azt csinaltad ami oda van irva..
al router amin nincs dhcp 1.2 es vegu legyen ne 0.1
ott van a leirásban
persze be tudsz lépni igy is a 0.1 végut elérheted ha beirod fixen a gepedbe ip cimet 192.168.0.5 pl, 255.255.255.0
mas nem kell.. ekkor a bongeszoben a 0.1 vegut beirva bejön.
ha az 1.1 et akarod elerni akkor logikusan a 0-t 1 re cseréled..
azt a vegen ha kesz beallitottad jol akkor dhcp-t engedelyezd a winben és beallit mindent .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!