Hogyan tudom az otthoni windowról megosztott fájlokat kívülről elérni?
Van egy régi laptopom, amin windows fut, és USB 3.0-án csatlakoztatva van hozzá egy nagyobb méretű külső merevlemez. Ez a gép állandóan be van kapcsolva, az otthoni több routeres hálózaton akárhonnan elérem, és a munkám során használom is folyamatosan(de nem csak a munkám során, konkrétan a fél életem rajta van, de kívülről csak teamviewerrel vagy távoli asztallal érem el).
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom elérni ezt a könyvtárat ami a külső merevlemezen van kívülről valami fájlkezelő szerűségből úgy, hogy akár filmet tudjak róla nézni, akár fájlokat tudjak oda-vissza másolni, videó és egyéb fájlokat beimportálni vagy exportálni akármilyen programmal különféle másolgatás nélkül?
(gondolom a routeren valami port forwardingot kéne csinálni, illetve kéne valamilyen ingyenes vagy olcsó szolgáltatás, ami az aktuális ip címét a nagy routernek eltárolja, de eddig jutottam....)
Az otthoni internet gigabites, tehát a sávszélesség talán nem probléma, és ebből a "szerver" laptop 100MBitet tud(és az összes router legalább ennyit tud).
Köszönök szépen minden segítséget!
FTP szerverrel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!