UPC directnél van 10 megás netem, de nem üti meg az 1MB-t garantált letöltést sem. Sőt ha töltök valamit nem lehet meglenni mellete mert olyan lassú lesz tőle a net Miért van ez?
Nem keveri, én is most olvastam el......
Nem tudom milyen rendszert használ a UPC direkt, de van egy sejtésem, hogy ez bizony ADSL lesz. Megegyeztek a helyi szolgáltatóval, hogy használják a rendszerüket.
MOndjuk az vicces, hogy 10mbit mellett 1mbit a garantált.
A helyedben bejelenteném, hogy szakadozik meg leesik a letöltés és azt vizsgálják ki.
"UPC directnél van 10 megás netem"
Vagyis 10 Mbps a maximum letöltési sebességed.
"de nem üti meg az 1MB-t garantált letöltést sem"
1 MBps az 8 Mbps
A garantált letöltési sebesség a tájékoztató szerint
1 Mbps. 8 Mbps > 1 Mbps - tehát nincs okod a panaszra.
"Sőt ha töltök valamit nem lehet meglenni mellete mert olyan lassú lesz tőle a net "
Mivel töltesz le? Torrenttel? Akkor nem csodállom.
A torrentkliens, ha nem konfigurálod jól be, egyszerre megnyithat több száz kapcsolatot, ez betöti a routered/home gatewayed memóriájának úgynevezett NAT-táblájának fentartott részét, így más alkalmazások már nem/nehezen fognak tudni kapcsolatot létesíteni.
Ezért a torrentklienset meg kell zabrálni: csökkenteni az egyszerre megnyitható kapcsolatok számát, redukálni a maximális le- és feltöltési sebességedet, esetleg kikapcsolni a DHT-t és a PeX-et.
Igazad van, erre nem is figyeltem.....
Abban igazad van, hogy a MB az megabyte, a Mb az meg megabit, feltéve hogy a kérdező helyesen írta. Ha van 8mbit a 10-ből, akkor nincs semmi probléma, mondjuk akkor ki sem írta volna a kérdést?!!!
Engem az zavart, hogy milyen szolgáltató az, aki 1mbitet garantál a 10mbitből. Ilyennel még nem találkoztam.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!