Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » UPC directnél van 10 megás...

UPC directnél van 10 megás netem, de nem üti meg az 1MB-t garantált letöltést sem. Sőt ha töltök valamit nem lehet meglenni mellete mert olyan lassú lesz tőle a net Miért van ez?

Figyelt kérdés

2017. máj. 13. 10:38
 1/6 anonim ***** válasza:
10 Mbps-os netnek nem lehet 1 MBps-os garantált sebessége. Kevered a számokat és mértékeket.
2017. máj. 13. 10:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem keveri, én is most olvastam el......

Nem tudom milyen rendszert használ a UPC direkt, de van egy sejtésem, hogy ez bizony ADSL lesz. Megegyeztek a helyi szolgáltatóval, hogy használják a rendszerüket.

MOndjuk az vicces, hogy 10mbit mellett 1mbit a garantált.

A helyedben bejelenteném, hogy szakadozik meg leesik a letöltés és azt vizsgálják ki.

2017. máj. 13. 10:56
 3/6 anonim ***** válasza:

"UPC directnél van 10 megás netem"

Vagyis 10 Mbps a maximum letöltési sebességed.

"de nem üti meg az 1MB-t garantált letöltést sem"

1 MBps az 8 Mbps

A garantált letöltési sebesség a tájékoztató szerint

[link]

1 Mbps. 8 Mbps > 1 Mbps - tehát nincs okod a panaszra.

"Sőt ha töltök valamit nem lehet meglenni mellete mert olyan lassú lesz tőle a net "

Mivel töltesz le? Torrenttel? Akkor nem csodállom.

A torrentkliens, ha nem konfigurálod jól be, egyszerre megnyithat több száz kapcsolatot, ez betöti a routered/home gatewayed memóriájának úgynevezett NAT-táblájának fentartott részét, így más alkalmazások már nem/nehezen fognak tudni kapcsolatot létesíteni.

Ezért a torrentklienset meg kell zabrálni: csökkenteni az egyszerre megnyitható kapcsolatok számát, redukálni a maximális le- és feltöltési sebességedet, esetleg kikapcsolni a DHT-t és a PeX-et.

2017. máj. 13. 11:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Ahhoz képest hogy te is most olvasod #2, te sem tudtad felfogni és értelmezni a betűket. A kérdésben "1MB" van írva (ami egyértelműen 1 MBps), de te már 1Mbit-ről írsz. A kettő nem ugyanaz.
2017. máj. 13. 11:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Igazad van, erre nem is figyeltem.....

Abban igazad van, hogy a MB az megabyte, a Mb az meg megabit, feltéve hogy a kérdező helyesen írta. Ha van 8mbit a 10-ből, akkor nincs semmi probléma, mondjuk akkor ki sem írta volna a kérdést?!!!

Engem az zavart, hogy milyen szolgáltató az, aki 1mbitet garantál a 10mbitből. Ilyennel még nem találkoztam.....

2017. máj. 13. 12:33
 6/6 anonim ***** válasza:

"hogy milyen szolgáltató az, aki 1mbitet garantál a 10mbitből."

T-Home:

[link]

Externet:

[link]

a Diginek is van ehhez hasonlója:

[link]

szóval ADSL-/ régebbi technológiájú kábelnet

2017. máj. 13. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!