Milyen routert ajánlotok egy 60-70m2-es lakásba?
Az lenne a problémám, hogy a gyári router semmit nem ér. Van rajta egy antenna, a wifi jel meg a konyháig alig akar eljutni, nem hogy a hátsó szobába. Olyan router kellene, amivel stabilan fogom a jelet a lakás bármely szegletében. Pl a konyhában van jel, de multizni nem lehet, mert folyton laggol. Állandóan kidob a szerver "unstabile internet connection" névvel. Ez még akkor is előszokott fordulni néha, ha a router előtt ülök. A hátsó szobába meg egyáltalán nem ér el a wifi jel. (A router az utca felöli szobában van, és az kellene, hogy a wifi jel a hátsó szobában is stabilan jöjjön)
Remélem 5-6ezerért már lehet kapni jó routert.
5-6 ezerért max TL-WR841N -et kapsz...
Az olyan routerek amik viszonylag jók a 2× -esétől kezdődnek.
én inkább 1~2 AP -t javasolnék, ami jelismétlőként működik.
Van az első router, amihez félúton elhelyezed az AP -t, így az még jó jelszintet kap, amit tovább add, így messzebbre eltud jutni.
Amit mindenképp messzire kerülj: Tenda és hasonló selejtek.
Bár olcsón adnak 2-3 antennás változatot, de annyira kevés a mögötte lévő hardver, hogy kisebb terhelésnél is össze csinálja magát.
"Remélem 5-6ezerért már lehet kapni jó routert."
LOL. Az 5-6 ezer a belépő szintű routerek kategóriája. Ha jót akarsz venni, az 15 ezernél kezdődik!
Nekem pl egy tl-wr1043nd van és tökéletesen belövi a lakást, bár az enyém csak 55m2
Hát jó nem tudtam hogy drágák. :D
Esetleg 10-ig elmehetünk.
Erre cseréld le: TP-Link TL-ANT2408CL antenna de magába is elég erős.
[link] (nekem ilyen van, de a nagy antennákat még meg akarom venni hozzá, nagyon jó routernek tartom!)
Archer C58: Olcsó AC -t is támogató verzió.
Viszont az 5GHz -ért cserébe ami szobán belül jó csak,
feláldozza a 2.4 Ghz -es teljesítményt.
TL-WR941ND: A TL-WR841ND három antennás változata, és kb. ennyivel is több csak.
Jelentős teljesítménybeli különbség nincs.
A dobozán azt mondja hogy nagyobb területet tud lefedni, de hüleség, nem jutt messzebb a jel, a beltéri elemek pont ugyan úgy árnyékolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!