Milyen kutyát ajánlotok egy nyugdijasnak lakásba?
Csak akkor vegyetek neki, ha ő, a saját szavaival mondta, hogy tényleg szeretne. Másrészről meg érdemes nagyitokkal elmenni a menhelyre, ahol vannak felnőtt, nyugodt kutyák, és azok közül lehet választani.
Tudom, hogy ez kellemetlen téma, de minden lehetőségre fel kell készülni, így csak úgy vállaljatok be nagyitoknak egy kutyát, hogy ha bármi történne (nagyitok kórházba kerül), akkor ti meg tudjátok tartani, ne kelljen örökbe adni..mert rengeteg kutya vár gazdira a semmi közepén, akinek az idős gazdájával lett valami, és a család telibesz.rja, hogy mi lesz a sorsa. :(
Erre mindenképpen figyeljetek. Én valami közepes testű kutyát hoznék ki a menhelyről(mármint kis-közepes testű, spániel méretű), nem tudom, hogy kinti/benti lenne, de annak megfelelően válasszatok, nyilván egy rövid szőrű nem fog örülni a kint létnek.
Jaj, bocsánat, nem láttam, hogy lakásba...
Lakásba már lehet rövid szőrű is, de ha nem kertes ház, hanem panel, akkor olyan kutya, amelyik nem rántja el, bármi történjen is. Ajánlott amúgy egy idősebb kutyust, amelyik nem akar meglódulni. De mondom, menhelyen, ha normális a menhely, nem ilyen szenny, hogy a kutyákat sem ismerik, akkor tudnak nektek megfelelő kutyákat mutatni, és még választani is tudtok :)
Én nyugdíjas mellé, lakásba inkább macskát ajánlanék. Sokkal kevésbé megterhelő fizikailag a gondozása.
Természetesen vele kell megbeszélni.
Ha ő is szeretné, és tudja vállalni a minimum napi három sétát, és a kutyával járó költségeket (etetés, oltások, bolha elleni kezelés, féreghajtó, betegség esetén orvos), akkor közösen a nagyival válasszatok menhelyről egy már nem kölyök, nyugodt természetű, kis-közepes testű keverék kutyát.
Fontos, hogy a nagyi és a kutya között meg legyen a szimpátia, tudjon vele sétálni stb. Ezért mindenképpen vele együtt keressetek kutyust.
A nyugdíjas, és a nagyi igen tág meghatározás.
Első sorban a nagyinak kell akarnia kutyát.
Másodsorban nem mindegy, hogy egy agilis, aránylag egészséges nagyiról van szó, vagy egy menni alig bíróról.
Szóval....mik a paraméterei a nagyidnak?
Van itt a környéken egy idős néni világ életében spánieljei voltak,kb 5 éve pusztult el öreg spancija,mindig össze futok vele és mondja,annyira szeretne kutyát,mert hát a gyerekei,unokái ritkán látogatják és egyedül érzi magát,de mivel idős már nem tud annyit lépcsőzni,meg foglalkozni a kutyával így nem vállal be. Én is említettem neki,hogy egy 10 éves menhelyi kutyust sem? Mondta nem,nem bírná már.
75 körüli ez a néni.
Szerintem időseseknek max ha kertesben laknak akkor is egy idős kutyust, lakásban én már idős embernek nem ajánlanék semmilyet,hiszen az öreg kutyát is 3x-4x le kell vinni,ha meg nincs lift nem biztos,hogy a nagyid bírná. Na meg ha ne adja Isten bármi baj lesz, a kutyát örökbe fogadjátok? Vagy vissza vinnétek a menhelyre? :(
Inkább egy macskát ajánlok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!