Milyen az a "gigabites" hálózati kártya és router?
Sziasztok!
Éppen a Diginet ajánlatain néztem, mivel a közeljövőben szeretném beköttetni az 1000-res netcsomagot, és a specifikációban olvastam, hogy gigabites hálózati kártya mindenképpen szükséges, a gigabites router pedig opcionális, de nekem az is kéne a wifi miatt, meg még bármikor jól jöhet ha van ugyebár.
Mit takar a "gigabites" hálózati kártya és router? Nekem jelenleg csak integrált hálókártyám van, dedikált nincs. A routerről meg honnan tudhatom meg, hogy gigabites-e, vagy sem?
gigabit = 1000mbit
Manapság minden alaplapi hálókártya is gigabites. Mondjuk úgy az elmúlt 10 évben.
Egyébként meg rákeresel a típusra a google.com-on, és kijön azonnal, h milyen.
Ha a géped nem őskövület (érts. 10 évnél fiatalabb) akkor szinte biztos, hogy gigabites az integrált hálókártyája.
Namármost, ha ki akarod használni a Digi-t, akkor kell egy gigabites router (ez a leírásában benne lesz, de kb 15 ezer forinttól fölfelé már gigabitesek) és legalább Cat5e típusú kábel, hogy bírja a sebességet.
Wifi az jó dolog, de a Wifin SOHA, ismétlem SOHA nem lesz gigabited, legjobb esetben is 80Mbit körül lesz.
Szóval ha gigabites net kell, akkor kizárólag kábel!
"az egyik viszont három antennás, gamer router, gondolom az már gigabitesnek számít."
Ezt ne vedd készpénznek. Amennyire természetes dolog hálókártyáknál sok-sok éve, annyira extra funkció routerekben. Sokszor a nagyon drága, akár enterprise routerek is csak 10/100-asak.
Természetesen ha ilyet használsz, akkor is működni fog a net, csak a maximális sebesség beragad 100-nál.
Ne haragudj, de ha ezt nem tudod, akkor semmi szükséged nincs 1000-Mbit-es net csomagra.
De hogy ne csak hülyeségeket írogassak.
A kérdést már megválaszolták, viszont ha javasolhatom akkor azt ajánlom felejtsd el az 1000es net csomagot,
wifin mint ahogy írták soha nem éred el a sebességet, kábelon sem.
Nekem mikor kint voltak a digi szerelők azt mondták hogy gépet nem láttak még ami képes volt elérni az 1 gigabit-et. Bivaly izmos masina kell hozzá, apple iMAC-et emlegették.
Üdv.
Kedves hatos kommentelő:
Senki sem vezetett félre, pontosan tudom, hogy a sebesség letöltésnél és feltöltésnél számít, nem az internetelérésben. Én pedig rengeteg, igen nagy méretű fájlokat töltök le elég gyakran, ezért szükségem van a lehető legnagyobb csomagra, illetve ritkábban, de feltölteni is szoktam szintén meglehetősen nagy fájlokat. Azt is pontosan tudom, hogy a garantált sebességet kell nézni, nem pedig az 1000-ret. Nem vagyok olyan tudatlan, amilyennek hiszel, nem azért választottam ezt, mert tetszett az 1000-res szám, ez egy tudatos döntés volt, mindössze maga a "gigabites" jelzővel volt problémám, de a válaszolóknak hála már ez is tiszta.
Gamer router hát ez tényleg besz@rás. :D :D :D
Monja már meg valami, mitől lesz egy router gamer. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!