Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha pl. fórumon hozzászólást...

Ha pl. fórumon hozzászólást írok, akkor az a honlap szerkesztőjének miként jelenik meg, pl IP cím alapján, vagy mi?

Figyelt kérdés
és milyen az IP cím? csak számokból áll, vagy betűk is vannak benne? (vagy akár név)
2010. máj. 12. 14:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Hogy hogyan jelenik meg, azt nem tudom. Sosem voltam még adminisztrátor.

Az IP-címről pedig csak ennyit:

[link]

(nem igaz, hogy nem tudsz Google-ön rákeresni...)

2010. máj. 12. 14:23
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez függ a fórumtól is. A legtöbb fórumon szerintem csak bejelentkezés rendszer, és kitiltja a felhasználót, ha esetleg nem odavalót ír.

De az IP címet is könnyedén leolvassák, és ha esetleg dinamikus az IP-d, akkor könnyen adhatnak ez alapján bann -t, kitiltást.

Az IP cím számokból áll, így néz ki:

192.168.2.1

A tied pedig itt van:

[link]

2010. máj. 12. 14:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Az admin látja minden hozzászólás mellet az IP-címet is, igen. Mivel regisztráltál az oldalra, így látja a választott nicknevet, és a mailcímet is, valamint azt is, milyen IP-kről léptél be és írtál, ha dinamikus lenne. Ezen kívül le tudja ellenőrizni, hogy egy adott IP melyik netszolgáltatónál van. Tehát ki tudja szűrni, ha egyszer a saját IP-del lépsz be, máskor meg valami külföldi proxy mögül.
2010. máj. 12. 14:51
 4/7 anonim ***** válasza:
14.30: nehezen. nekem 81-gyel kezdődőt írt ki, márpedig Magyarországon minden IP-cím 192-vel kezdődik.
2010. máj. 12. 15:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Jézusom! Ezt az orbitális butaságot honnan szedted??? Hogy' a fenébe kezdődne mindegyik 192-vel?
2010. máj. 12. 15:09
 6/7 anonim ***** válasza:

" márpedig Magyarországon minden IP-cím 192-vel kezdődik."

192-vel a router mögötti IP-címek 90%-a kezdődik. Kifelé többnyire 81, 213, 62 a kezdőszámok, de nem lehet egyértelműen megmondani, hogy ez csak Magyarországról lehet, és hogy ha Magyarországon vagy akkor csak ilyen címed lehet. De 192-vel és 10-zel _interneten_ nem kezdődik IP, csak és kizárólag belső hálózaton.

2010. máj. 12. 19:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Ráadásul a mobilnetek változó IP-címet használnak, legtöbbször 81-el kezdődő a Vodáé pl.
2010. máj. 12. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!