Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi okoz csomagveszteséget a...

Mi okoz csomagveszteséget a netnél?

Figyelt kérdés
Szolgáltató oldaláról kizárható a hiba a UPC szerint mivel új modem lett, a kábeleket is átnézték semmi baj nincs velük, kicseréltek amit csak lehet de még így is 2-3% csomagveszteség van a netnél. Tegyük fel, hogy az én oldalamon van a hiba, mi okozhatja? Rossz illesztőprogram? Hardver hiba? UTP kábel is ki lett cserélve, jól van bedugva a gépbe stb. UPC kábeles net. Segítsetek pls nem tudok normálisan játszani így.. -.-

2017. márc. 9. 17:30
 1/7 Derwer ***** válasza:

Mi alapján van ennyi veszteség? Ping? Wifin is jelentkezik a hiba ?

Amúgy kizárásos alapon a router nem lett meg cserélve...

2017. márc. 9. 17:37
 2/7 A kérdező kommentje:
Ki lett cserélve a router, pingelni szoktam parancssorba és igen wifin keresztül is ugyan olyan rossz.
2017. márc. 9. 17:46
 3/7 A kérdező kommentje:
kb 1-2 órán át pingelem akkor van ennyi veszteség, de többnyire felugrik a ping 3000+-ra és azt nem számolja veszteségként szóval jóval több ténylegesen
2017. márc. 9. 17:49
 4/7 Derwer ***** válasza:

mit pingelsz?

Így pingelj: ping 8.8.8.8 -l 1500 -f -n 1000

8.8.8.8 = google egy publikus (DNS) szervere, jó tesztre.

-l 1500 = nagy csomagok, hátha a TTL probléma valamerre

-f = ne legyen csomag tördelés

-n 1000 = 1000darab pinget küld

Pingelned kellene:

a routeredet

a szolgáltatódat (pl DNS szervere)

egy magyar weboldalt

a 8.8.8.8 IP címet

és a játék szervert

lehet párhuzamosan....

Ezek alapján talán kiderül merre van a gond...

2017. márc. 9. 20:46
 5/7 A kérdező kommentje:
ping 8.8.8.8 -l 1500 -f -n 1000 ezt igy nem tudja érzékelni, pingelni a google.com-ot szoktam, de most megpróbáltam ezt a 8.8.8.8-at ugyan olyan. Mit írjak be pontosan a cmd-be? Légyszi egyszerűsítsd le
2017. márc. 9. 21:53
 6/7 Derwer ***** válasza:

Legyen akkor a Google.com a 8.8.8.8 helyett.

Nekem, UPC-nél, nem megy át az 1500bájtos csomag, csak 1472, érdemes lehet levenni a csomag méretet a ping során. Ennek mennie kell:

ping google.com -l 1472 -f -n 100

De ilyen pinget kellene futtatni az összes, fentebb felsorolt eszközre.

2017. márc. 10. 06:10
 7/7 Derwer ***** válasza:

Tehát a privátban megkapott LOGok alapján az látható, hogy csak a UPC DNS szervere után látható gond. Ugyanakkor a hiba nem determinisztikus, random jelentkezik. :(

Lehet még futtatni a pingeket (többször, párhuzamosan), hogy legyen bizonyíték.

Én arra számítok, hogy ugyanakkor lesz kiesés a weboldalak pingetésekor, DE a routerig és a UPC DNS szerveréig nem lesz gond.

Mit jelentene ez?

Jó eséllyel a UPC és a BIX között van ilyenkor csomag dropp. Torlódás, vagy egyéb hiba miatt. (persze ez nem sokkal több, mint egy tipp)

Mit tudsz tenni?

Nem sokat. Ha a párhuzamos pingek kimutatják azt, amit várok, akkor azokat el lehet küldeni a UPC-nek, meg a tippemet. Ha szerencséd van ránéznek, de ehhez szerencse is kell. Sajnos elég minimális a hiba és ritka, nem determinisztikus, amit sok idő felderíteni.

2017. márc. 10. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!