Le lehet nézni facebookon keresztül valaki IP-jét, akivel aktív beszélgetésbe vagyok?
Ilyenről nem tudok, viszont ha valaki nagyon át akar verni, akkor simán hamisítja az IP-t úy hogy valamilyen szerveren kereszül küld levelet.
Tőlem egy scammer akart pénzt kicsalni, még arra is odafigyelt, hogy amikor németektől írt elvileg, akkor olyan ip-ről jött a levél, majd kanadairól, a végén meg szegény ghánában ragadt, és tényleg onnan jött a mail, legalábbis ip szerint.
:)
Cseles. Ja, meg a skypon fake kamerával is tudott rövid felvételt küldeni. Ezt addig nem is ismertem. Csak az tűnt fel, hogy mindig kb. fél perc után megszakad.:)
Azt nem ismerem, de szeintem mindennel, ami webkamerát használ. Kb. meghamisítja a webkamera képét, tulajdonképpen egy virtuális webkamerát csinál, amiben olyan videot játszol le amit akarsz.
Mivel leszel előrébb ha megszerzed az IP-címét? Abból semmilyen személyes adat nem nyerhető ki, nem nézhető meg, nem kérhető le.
Ha fel akarod jelenteni akkor ahhoz nem kell a címe, majd a rendőrség kikéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!