Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Router beállítások, preferenci...

Router beállítások, preferenciák, quality of service kérdés?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van ugye internetes előfizetésem, amit egy router oszt szét a lakásban. Belehet-e azt valahogy állítani, vagy milyen programot javasoltok rá, hogy preferenciákat tudjak beállítani? Tehát, hogy a main pc-m ne mehessen egy bizonyos sávszélesség, mbit/sec alá, és fix legyen az ms/ping-em, bármi is történik a többi eszközön, csak azokon lesz lassabb az internet, ha a main pc-n használva van?

A quality of servicet próbálgattam, utánaolvastam, de mint sokaknál nálam sem működik megfelelően sajnos..

2017. febr. 26. 14:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Bandwidth control részt keresd inkább.
2017. febr. 26. 15:08
 2/6 A kérdező kommentje:
Sajnos ott ismereteim szerint csak a többi eszköznek tudom limitálni a sávszélességhez való hozzáférését, ami nekem azért nem jó, mert ha ez a gép nincs használva, akkor is korlátozva marad a többi eszköz számára az internet.
2017. febr. 26. 16:23
 3/6 CspCsj ***** válasza:

Ha a sebesség ekkora gond, akkor gondolom nem 100Mbit nagyságrendű internet-előfizetésed van, hanem legfeljebb 10Mbit körüli.

Sajnos az "olcsó" router-ek gyári programja nem sok állítgatást tesz lehetővé.

A router igyekszik egyenletesen elosztani a használatot, de pl. a torrent forgalom, vagy a multi-média (WMM) elsőbbsége ezt felboríthatja.

A WMM elsőbbségének kikapcsolása mellett, rendszerint csak a feljebb említett sávszél korlátozást tudják.

Ha támogatott a router modell, akkor a programját lecserélheted valamelyik Linux alapú rendszerre (OpenWRT, DD-WRT stb.), de a beállítása nem 1-2 klikkelés, - és utánaolvasást, kísérletezést kíván.

2017. febr. 26. 19:00
 4/6 A kérdező kommentje:
100mb/s netem van, és egy RT-N18U nevezetű routerem. A probléma azzal van, hogy a 100mb ellenére is, amikor például valaki a laptopon videót néz, a main pc-n 100-120msem lesz játék közben, és valahogy arra akarok megoldást, hogy a pingem fix legyen, és csak annyit vegyen le a laptop, vagy telefon a sávszélességből, amennyi nem zavarja még ezt a gépet. De külföldi oldalakon is olvasgatok közben, kezd egyre reménytelenebbé válni ez. Hát nem találhattak fel mindent az emberek, nemde?
2017. febr. 26. 19:21
 5/6 CspCsj ***** válasza:

Router beállításaiban próbáld ki:

Wireless > Professional > Enable WMM APSD értéke legyen Disable.

Kézikönyv 57. oldala:

[link]

2017. febr. 26. 20:11
 6/6 A kérdező kommentje:

Na, bocsi a késői válaszért.

Sajnos semmi nem segített, valószínűleg kevés a 100mbps. :)

2017. márc. 3. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!