Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mire lehet kihasználni az 1...

Mire lehet kihasználni az 1 gigabites netsebességet?

Figyelt kérdés
1000 Megabit! Mire jó?

2017. febr. 13. 16:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

max torrent, másra nem igen, mivel csak p2p -ben érheted el a maxot.

a legtöbb szerver 100Mbps -en van felfele, illetve jó pár már 1000Mbps sebességen is, de ezek mind - mind több száz felhasználó van eggyidőben, és osztódik a netjük...

Így egyedül közvetlen sehol nem tudod kihasználni!

Illetve a DiGi is csak hállózaton belül, tudja biztosítani!

Azaz ha neten kifele mész, ott már a garantált sávszéllesség se biztos!

2017. febr. 13. 16:26
 2/11 anonim ***** válasza:
Növekedhet a digitális farkad, amikor speedtesten kiméred a 100 feletti értéket. Kihasználni ritkán tudod. Talán Steam, Origin és effélék tudnak jó tempóban felfelé tölteni, ha jó napjuk van. Torrentnél agyonseedeltek, új cuccokat nem fogsz gigabites tempóban tölteni. Ezen kívül nagy fájlmegosztók (pl. Mega) prémium előfizetéssel tudják nyomatni rendesen.
2017. febr. 13. 16:32
 3/11 A kérdező kommentje:
Hát fontos, hogy a digitális farkam is jó nagy legyen! Viszont e mellett a vagizás mellett még arra is gondoltam, hogy pl, otthoni felhő, adattárolás, stb. még milyen opciók lehetnek? Értem, hogy torrent és okés, de pl. más hasznos dolgokra, hogy lehet ezt kihasználni?
2017. febr. 13. 18:10
 4/11 anonim ***** válasza:
Semmire, de jól hangzik nem?
2017. febr. 13. 18:20
 5/11 anonim ***** válasza:

otthoni felhő, adattárolás...

A gigabites netedet akkor sem fogod ezzel kihasználni....

pc és NAS között nem használsz internetet, mivel a nas és a géped egymásba van kötve.

Ha a NAS-t telefonról akarod elérni, akkor ott már mobilneten keresztül kapod az adatot, ami a legjobb esetben is max 300 Mbit/s. Ha találsz free wifi-t, ahol eléred a NAS-t, ott a telód wifijének a sebessége a meghatározó. Kipróbáltam samsung galaxy s7-nél a max wifi sebesség az 200 Mbit/s volt....

Másik gépről elérni a NAS-t, ott befolyásolja az ottani internet sávszélessége, és az adott gép hálókártyája, de kötve hioszem hogy az ismerősöd gépére te a NAS-odról el fogsz érni több mint 200-300 Mbit/s-es sávszélességet....

Ez a gigabites net tényleg arra jó, akik nagy mennyiségű fájlokkal dolgoznak, és sokat töltenek fel és le.

2017. febr. 13. 20:33
 6/11 anonim ***** válasza:

"otthoni felhő"...

A Gbps csak lefele, felfele a töredéke.

Illetve attól hogy feltöltésed kihasználod maximálisan, a letöltésed szinte még a 0 -val konvergálhat.

2017. febr. 13. 20:54
 7/11 A kérdező kommentje:

Ám azt gondolom, hogy gyors dolgokra azt mondani az informatikában, hogy felesleges, butaság. Lehet, hogy perpill nem tudom kihasználni az 1000 megabitet, de később? Minden folyamatosan növekszik, fejlődik stb.. 2 éve még azt tanácsolták, ne legyen i7 3770 procim, mert semmi nem használja ki és felesleges játékra, elég az i5. Már van olyan játék ahol az a minimum! Zárójelben jegyzem meg, nem felvágásképp írom ezeket. Megdolgoztam értük, illetve használtan olcsóbban sikerült hozzáférni pl, a procihoz. Ja és nem is nagyon játszom.

Azt gondolom, hogy azért valamiért csak van 1000 megabit, hisz az 50 is elég lenne.

2017. febr. 14. 09:10
 8/11 anonim ***** válasza:

igen, a jövőben lesz értelme.. De azt kérdezted hogy mire lehet kihasználni, most semmire. Most előfizetni a gigabitre mert 5 év múlva valamire jó lesz.. érted..

Ellenben mivel 1 irányú, alapvetően nem alkalmas semmire, mert nincs esélyed ilyen tempóval adatokat letölteni, meg tulképpen mit töltesz le ? egy linux installt ? Uyse fog 100 megabit feletti sebességgel jönni, de mondjuk ha töltesz egy linux installt egy windows installt, meg az osxet egyszerre frissited nyersz 2 percet vele.. ezt évente hányszor csinálod ?? 2 alkalommal ?? annyi se. és nem egyszerre.

alapvetően nincs értelme jelenleg. Ezt válaszolták meg a többiek, átlagos életre munkára egy 100 megabites internet elég. Még torrentre is, pár perc alatt egy full hd film lejön.

2017. febr. 14. 09:55
 9/11 anonim ***** válasza:

"2 éve még azt tanácsolták, ne legyen i7 3770 procim, mert semmi nem használja ki és felesleges játékra, elég az i5"

Ez kicsit üti egymást, az i3 gyengébb, kevesebb szállon dolgozó CPU mint az i5.

perzse ha egy első generációs és egy hatodik generációst hasonlítunk össze akkor már az i3 egy hajszállal jobb.

"Azt gondolom, hogy azért valamiért csak van 1000 megabit, hisz az 50 is elég lenne."

Igen, p2p -nál, agyon seedelt dolgok esetében.

Az 1000 Mbps csak lefele 1000! Felfele ~200Mbps környékén van.

Akik ilyen nagy internetre fizetnek elő, azok vagy torrent -be gondolkodnak.

Vagy a feltöltésből kell nekik 100~200Mbps (20MB/s)

Pl. én se a letöltés miatt választottam a nettcsomagom, hanem a feltöltés miatt!

Mert van hogy GByte méretű anyagot kell feltolnom a szervere.

(Pl. webárúház rendszer migrációjánál, adatok fájlok feldolgozása után tömörítve vissza tölteni a szerverre)

A legutóbbi ilyen 120GB volt!

Csak örültem volna egy 200Mbps -net nek.

Kénytelen voltam felutazni pestre (Zala megye), és betölteni a szerverre ott helyben Gigabit -es kapcsolaton.

2017. febr. 14. 10:01
 10/11 A kérdező kommentje:
köszönöm. hát igen, igaz. viszont sajnos nincs 100 megabites net erre. vagy 50 megabit és kevesebb, vagy most hozzák az 1000-et. mivel árarányban ez a legolcsóbb így ezt választom. Azért durva, hogy a háztartásban nem a net sebessége a szűk keresztmetszet, hanem mondjuk az eszköz ami csatlakozik rá. :)
2017. febr. 14. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!