128 kb/s mire jó nekem? Tobblent
Samsung mobilom van 4.4.4 es anroidu
van elofizetve internetem mobilra-ha elérem a korlátot 128kb/s ra csokken a sebesség
ez mondjuk mennyi idő alatt tud egy google mappot vagy egy facebook oldalt(facebook lite) betöltetni?
VÁLASZOKAT köszönöm!
kikell használni xD
de amugy nem arra
Én használtam jó ideig ilyen netet,a GYK-ra jó.
Videót nézni alkalmatlan illetve komolyabb Flash tartalmaktól is el kell búcsúzni...
Ó az minimum kétszer gyorsabb, mint a betárcsázós kapcsolat ( https://www.youtube.com/watch?v=abapFJN6glo ) - mit meg nem adtunk volna a '90-es években ilyen sebességért (Matáv 150 Ft-os csomagja: betárcsáztál, és ha nem bontott le a modem, csak max. 150 Ft-tot kellett fizetned - emlékszik még rá valaki?)! ;)
Pedig akkor már:
* weboldalakat néztünk rajta (és töltöttünk fel)
* rádiót hallgattunk vele
* MP3-at/szoftvereket töltöttünk le
* e-maileztünk, chateltünk, hírcsoportokat olvastunk
* lehetett rajta játszani is
#8-as: persze, de ne feledjük, hogy egy-egy korábbi webes, vagy média tartalom is sokkal kisebb méretű volt.
A 128 kb/s email-ek elolvasásán, üzenetek fogadásán kívül kb. a netrádió hallgatásra még jó. Vagy online navigációra. Akár még óvatos böngészésre is. FB-ra nem annyira, bár ha elég türelmes vagy, előbb-utóbb betölti azt is :-)
" hogy egy-egy korábbi webes, vagy média tartalom is sokkal kisebb méretű volt. "
Pedig pont 2000-es évek elején tőrt ki a "usability-láz" (Jacob Nielsen és társai), hogy legyenek használható, szemantikus, gyorsan betöltődő (< 2s) oldalak.
De ez sajnos - a mindenféle függvénykönyvtárak, keretrendszerek, egyoldalas weboldalak (nagy felbontású hátérképekkel és videókkal a parallax scrolling) és szükségtelenül nagy méretű médiatartalmak miatt - átesett a ló túloldalára. Megint rá kéne csapni valakinek a "webfejlesztők" kezére... ;)
Pedig a Facebook még kifejezetten teszteli is a termékét a lassú Internet-kapcsolatokra: [link] ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!