Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Most ez mi lehet? Ha bedugom...

Most ez mi lehet? Ha bedugom a gépbe a netkábelt akkor van internet, ha bedugom a routerbe akkor nincs internet . De a digi is nekem mint új előfizetőnek a régi lakó kábelét foltozta össze .

Figyelt kérdés

Így kötötte be a digi a netem :

[link]

Lehet hogy nem a router rossz csak a kábel ,de ha meg közvetlen a gépbe dugom akkor meg van net.

2017. febr. 1. 08:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A routert konfiguráltad ?
2017. febr. 1. 09:02
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen ,nem új router most költöztünk uj lakásba az internet bekötése óta működött egy 7 ig de sokszor volt ,hogy ki be dobált a net vagy a router .
2017. febr. 1. 09:07
 3/12 kovpet ***** válasza:

Bocs, de hogy lehet, hogy ezt a munkát te elfogadtad? Ezen azért egy nem szakmabelinek is látszik, hogy nem így kellett volna...

Mi az, hogy "nincs internet"? Nem kapsz IP-t? Pingel a router? A gateway? A router be van egyáltalán állítva? A szolgáltatói oldalon nincs MAC szűrés? Az ügyfélszolgálat mit mond?

2017. febr. 1. 09:11
 4/12 A kérdező kommentje:
Én nem értek ilyen dolgokhoz a routerem nem új .És nem vettem észre csak mikor elmentek hogy szakadt a kábel .Egy több mint 10 méteres netkábel nem néztem végig sajnos .
2017. febr. 1. 09:22
 5/12 anonim ***** válasza:
Mikor a router configjába belépsz, ott fölveszi az IP-t, vagy nem is tud csatlakozni? Biztosan jól állítottad be a routert?
2017. febr. 1. 09:26
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy segítettek ,de én nem értem ezeket a dolgokat a routerem van vagy 5 éves le van kódolva és ezzel a foltos kábelel még működött egy hétig .Persze volt 1-2 szer hogy ez az egy hét alatt kidobott egy párszor a netről.De most csak akkor van net ha közvetlen a gépbe dugom a kábelt.
2017. febr. 1. 09:38
 7/12 kovpet ***** válasza:
Lehet, hogy simán elromlott. Kérd meg valami olyan ismerősöd, aki ért hozzá, hogy hozzon egyet és nézzétek meg, hogy azzal jó-e.
2017. febr. 1. 10:11
 8/12 A kérdező kommentje:
Szuper vettem egy új wifit lekódoltam de nem mutatja a netet ,a gépbe pedig van . Ez most hogy lehet ?
2017. febr. 1. 17:11
 9/12 kovpet ***** válasza:

Mit vettél?

Mit csináltál?

Mit nem csinál?

Én tényleg szívesen segítenék, de így, hogy ennyire nem vagy képben, igen nehéz lesz...

2017. febr. 1. 17:36
 10/12 kovpet ***** válasza:

Amúgy új routert vettél és állítottál be wifi jelszót?

A szolgáltatót is beállítottad? Vezetéken van net? A vezeték honnan jön ki? Az új routerből?

Úgy kellene, hogy NET --> router --> belső háló (vezetékes is és wifi is)

Belül egy privát tartomány, mondjuk 192.168.123.0/24 (LAN), kívül (WAN) meg azok a beállítások, amiket a szolgáltatód megkíván.

2017. febr. 1. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!