Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan lehet internetezni ha...

Hogyan lehet internetezni ha van net kábel de az a tv t-home setopboxában van bele rakva?

Figyelt kérdés
Van egy net kábel de az bele van rakva a t-home os ip tv dobozában van bele rakva és ha kiveszem akkor megáll a kép nincs adás . Hogyan csináljam azt hogy menjen a tv és legyen netem esetleg egy routeren keresztül . Hogy csináljam mert nem nagyon vágom hogy csináljam , van valami elosztó vagy a fő kábelt dugjam bele a routerbe és oda csatlakoztassam ezt az ip tvs dobozt vagy mit lehet csinálni ? Bocs ha összevissza írtam de nem nagyon tudom hogy ilyenkor mivan mert eddig digi volt ott meg csak kábel van és ennyi . Köszönöm a normális válaszokat .

2017. jan. 15. 19:27
 1/8 anonim ***** válasza:
szerintem az nem netet szolgáltat, ha bedugod a gépedbe lehet hogy csak lekapcsolod a rendszert és hívhattok szervizest. nem fizettek a net-ért vagy miért nincs bekötve nálatok?
2017. jan. 15. 19:30
 2/8 anonim ***** válasza:
Előfizettek rá és kiépítik, adnak mellé még egy modemet is anélkül nehézkes lesz.
2017. jan. 15. 19:34
 3/8 anonim ***** válasza:
A HGW/ONT-n négy LAN csatlakozó van. Az egyik szabad portra köss egy másik UTP kábelt, és azt dugd a gépbe.
2017. jan. 15. 19:35
 4/8 A kérdező kommentje:
azon a dobozon ami a tvhez van csatlakoztatva azon csak egy lan csatlakozó van és abban van a net kábel , aza furcsa hogy régen ugyanazt a kábelt netezésre használták most meg a tv ip tv dobozában van benne
2017. jan. 15. 21:01
 5/8 anonim ***** válasza:
abba a dobozba még 3 szabad port kéne legyen DE ha nincs telekomos net előfizetésed nem fog menni!
2017. jan. 16. 21:12
 6/8 anonim ***** válasza:

"azon a dobozon ami a tvhez van csatlakoztatva azon csak egy lan csatlakozó van és abban van a net kábel"

Annak a net kábelnek a másik végén lévő eszközt kéne megkeresni. Na azon kell lennie még 3 szabad portnak, ahova tudsz számítógépet vagy routert is csatlakoztatni. Persze csak akkor fog működni ha van internet előfizetés is.

2017. jan. 16. 21:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Fogalmi zavarok elkerülése érdekében tisztázzuk, hogy milyen eszközök vannak nálad:

1 darab HGW (Home Gateway, digitális elosztó, modemrouter)

1-3 darab STB (Set Top Box, beltéri egység)

Na, az az eszköz, amiből kihúztad az utp kábelt és megállt a kép és csak egy ethernet/utp/lan csatlakozója van, az az STB, ez kell az IPTV-hez és ez van összedugva a TV-vel. Az utp kábelt, amit kihúztál az STB-ből, indulj a kábelen visszafelé, mert a kábel másik vége a HGW-be van dugva. Biztos, hogy lennie kell ilyennek nálad! Hogy milyen, sokmindentől függ. Elképzelhető, hogy wifiképes, de lehet, hogy nem.

LAN1 csatlakozójába dugd a számítógépet vagy laptopot, csak ott lesz internet! LAN2-LAN4 az STB-knek van. Igaz, van egy olyan eszköz, aminek mind a 4 portjára csatlakoztathatsz számítógépet, de a LAN1-ből biztos van internet. Feltéve, ha van internet előfizetésed, nem csak IPTV.

2017. jan. 21. 15:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat most már egy kicsit átlátom a dolgokat eddig nem nagyon értettem hogy miről van szó így megoldódott a probléma ! :)
2017. febr. 6. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!