20 Megabites internet mire elég?
Lehet vele böngészni, internetezni? Mennyire lassú? Milyen gyorsan tölt be oldalakat?
Válaszaitokat nagyon szépen köszönöm! :)
Rendesen betölt mindent, lehet vele netezni.
Online játékokat is lehet valamilyen szinten.
Videók azok közepes felbontáson mennek, HD-ban előfordulhat lassulás.
Internetezés kategóriáinak igényei (SZERINTEM):
- böngészés (facebook): 4-5Mbit felett már nem tart észrevehetően sokáig egy oldal betöltése (8-10Mbit felett meg szinte jelentéktelen a különbség)
- videózás: HD (720p) felbontás esetén 4-5Mbitnél nekem nem szokott akadozni, FullHD (1080p) felbontáshoz 8-10Mbit már elég szokott lenni, alacsonyabb felbontáshoz (480p és alatta) pedig 2Mbit is jó
- játék (itt mondjuk a többjátékos, pl. lövöldözős kategóriára gondolok): a válaszidő (ping) és a feltöltés jobban számít itt, mint a 20/100/1000Mbites letöltés, - nem írtad, de talán 1Mbites lehet a feltöltés, ez elég ha közben mondjuk nem torrentezel (vagy használsz forgalomszabályozó programot, pl. cFosSpeed)
- torrent és egyéb, sok GBájtos nagyméretű fájlletöltés: itt értelemszerűen minél nagyobb a letöltési sebesség, annál kevesebb idő alatt ér le, - 20Mbitnél mondjuk egy DVD méretű anyag kb. 30perc.
Megj.:
Természetesen a fenti értékelések stabil és állandó sebesség esetén értendőek, - ha a kapcsolat sebessége szélsőségesen ingadozó és instabil, akkor a tapasztalt minimális sebességértékekkel érdemes kalkulálni.
Például egy olcsó, TP-Link TL-WR741N modellen 60-70Mbit átjött wifin, persze minél több eszköz csatlakozik, annál jobban csökkenhet, de 20-30Mbit alá nem hiszem hogy megy.
Az ingadozó és instabil kapcsolatot szerintem a használója is érzi: ha instabil akkor gyakran megszakad rövid időre, ingadozásnál pedig az adatforgalom a töredékére is visszaeshet. (ekkor sebességteszteket érdemes próbálni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!