Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan érhetem el, hogy a...

Hogyan érhetem el, hogy a lehető legjobb legyen a netem?

Figyelt kérdés

A UPC 125/10-es csomagjában voltunk eddig, kábelről a sebességmérő szerint ezt stabilan hozta.

Most a Diginél vagyunk, elvileg 2x gyorsabbnak kellene lennie, valójában fele olyan gyors (200/100-as csomag).

A UPC-nek volt saját boxa, a DIGI-hez a mi routerünk van.

A gépem másfél éves, és elvileg el kellene bírnia az erősebb netet (olvastam, hogy a gép is lehet hibás, de nincs teleszemetelve).

Most a DIGI netét a sebességmérő kábellel 64/30-ra írja.

A párom azt mondja nem a routerrel van a baj (bár ő se ért sokkal jobban hozzá).

Mit lehet tenni? Tudom, hogy van garantált meg maximális sebesség, de most tényleg fele olyan gyors a netünk, mint előtte több pénzért, így azért utánakérdezek, hátha van itt olyan, aki tudna erre mondani valamit:)

2016. dec. 14. 11:10
 1/6 A kérdező kommentje:

A jelenlegi router amúgy:

TP-LINK

300Mbps Wireless N

Model No. TL-WR84ON

2016. dec. 14. 11:13
 2/6 anonim ***** válasza:

futtass le nekünk egy speedtest.net- et és írd be az adatokat, köszi.

ping, le- és feltöltési sebesség.

2016. dec. 14. 11:22
 3/6 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
A routered Ethernet LAN (belső hálózati) portja 100Mbit/s-et bír. Ezért a 200Mbit elérhetetlen rajta. A wifi elméleti 300Mbit/s sebességet valójában nem fogja tudni, ha 30-40 megvan, az már nagyon jó. Kell egy "gigabites" router, pl TP-Linkből TL-WR1043, vagy TP-Link Archer. A UPC saját routere Gbites volt.
2016. dec. 14. 11:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Kábelen a routeretek a UPC-nél is kevés volt LAN sebesség 10/100 Mbit/s de ez nem ok a mostani sebességedre.Húzd ki a kábelt a routerből és dugd direkt a gépbe és így mérj egy sebességet így mindjárt kiderül a turpisság.A 200/100as csomagra végképp alkalmatlan a routeretek lanon, csak wifin tud 300at.
2016. dec. 14. 11:33
 5/6 _Jessy_ ***** válasza:
"csak wifin tud 300at" - Muhahahaha. Ami neki van, az n szabvány. 150-nél nem tud többet :) A 300 úgy van meg, hogy ki tud szolgálni 2 db. 150 megabites eszközt egyszerre. Azt is csak jó esetben.
2016. dec. 14. 12:46
 6/6 _Jessy_ ***** válasza:

A kérdezőnek: nálam a gigás alig megy 200-al windows alatt. Ugyanaz a router, ugyanaz a kábel linux alatt 800-900 Mbit/s :D Amúgy meg drágább lenne?!?

Fiber Power 120 (két év béklyóval!!!) -

5490 Ft/hó

az első 2 hónapban,

utána 6290 Ft/hó

DigiNet 200 (béklyó nélkül) - 4000/hó

2016. dec. 14. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!