Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem megy az internet?

Miért nem megy az internet?

Figyelt kérdés

Ma kötötték be a netet, eddig tp linkes wifi adapterrel fogtam a szomszédét (megengedte). Na már most, mikor itt voltak a szakemberek akkor ment. Elmentek, fogtam magan letöröltem a tp linkes wifi "fogó" progiját. Na erre elment a net ... hogy tudok kapcsolatot csinálni Win 10.

Felhasználónév jelszót nem adtak a netesek, se a szerződésben nincs benne. Szomszédnak se volt, ugyan onnan vesszük.

2016. szept. 28. 11:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Talán hívd fel a szolgáltatót. De azt nem értem hogy engedhetted el a szerelőket úgy, hogy nem tesztelted, hogy van-e net.
2016. szept. 28. 11:07
 2/14 anonim ***** válasza:

Ha letörölted a wifi adapter illesztőprogramját, akkor miért csodálkozol, hogy nem működik? Rakd vissza.

Az se világos, hogy milyen felhasználónévről/jelszóról beszélsz. PPPoE kapcsolathoz, a routerhez vagy wifi hálózathoz való jelszóról beszélsz?

2016. szept. 28. 11:15
 3/14 A kérdező kommentje:
Ismétlem! Volt net! Le is mérte, ráment a weboldalukra is. Azután jött a gond, hogy elmentek, letöröltem a wifi adapter progiját. Na felhivtam a szolgalttot, azt mondtak nalam van a gond. Valami a mac címemmel van. Hol tudok win10 ben ennek utánajárni.
2016. szept. 28. 11:15
 4/14 anonim ***** válasza:
Ez milyen net? Kábel? ADSL? Van modemed? Ha wifin fogtad a régit és a mostanit is és törölted a wifi adapter driverét, akkor ne csodálkozz...
2016. szept. 28. 11:16
 5/14 A kérdező kommentje:
Wifin fogtam eddig a netet a szomszédtól. Most beköttettem magamhoz is a kábelnetet. A wifi adaptert amivel eddig fogtam a netet nem használom mert nincs minek ugyebár, progija le , net el. De nem értem miért mert összefüggés nincs...
2016. szept. 28. 11:17
 6/14 anonim ***** válasza:

Próbálj meg a kérdésekre is válaszolni és írd le részletesen a környezetet. (megpróbálom kitalálni, ha már nem írtad le)

Tehát van egy asztali PC (mondjuk). Eddig a szomszéd wifi kapcsolatát használva egy usb-s tp-link adapterrel kapcsolódtál a netre. Jelenleg XY szolgáltatótól vásároltál XY internetelőfizetést és ehhez adtak egy XY modemet (és esetleg routert egyben). (Erről kellene bővebb infó.) Majd ez most vezetéket össze van kötve a pc-vel és ezt ki is próbálta a szerelő, hogy a VEZETÉKES kapcsolaton keresztül jól működött az internetelérés. Ugye?

2016. szept. 28. 11:31
 7/14 A kérdező kommentje:

Igen, ahogy mondod. És vezetéken szeretném használni. Nem raktam a rendszerbe rootert, simán csak a modemről megy.

Most letöröltem az alaplapi lan drivert is, feltakom újra... hátha.

2016. szept. 28. 11:36
 8/14 A kérdező kommentje:
Ja és igen! Rendesen működött! A szolgáltató honlapjára is rementem vele teszt kedvéért + speedtest.
2016. szept. 28. 11:37
 9/14 anonim ***** válasza:

A szolgáltató eszköze csak modem vagy ilyen router-modem csoda egyben. (Manapság mindenhova ilyet szállítanak ki még akkor is ha kifejezetten nem ezt kéred.)

Ebben az esetben meg tudod nézni, hogy van-e kapcsolat a két eszköz között, mert az átjáró ip címét megadva elérheted.

2016. szept. 28. 11:49
 10/14 A kérdező kommentje:

Sima egyszerű modem. Felhivtam őket... azt mondtak nálam a gond. Nem látják a gépem címét, szerintem a mac-et...

Kezelő- hálozati kártyák- tulajdonságok-speciális- network adress és nincs ott a cím. Ez lehet a gond?

2016. szept. 28. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!