Miért nem megy az internet?
Ma kötötték be a netet, eddig tp linkes wifi adapterrel fogtam a szomszédét (megengedte). Na már most, mikor itt voltak a szakemberek akkor ment. Elmentek, fogtam magan letöröltem a tp linkes wifi "fogó" progiját. Na erre elment a net ... hogy tudok kapcsolatot csinálni Win 10.
Felhasználónév jelszót nem adtak a netesek, se a szerződésben nincs benne. Szomszédnak se volt, ugyan onnan vesszük.
Ha letörölted a wifi adapter illesztőprogramját, akkor miért csodálkozol, hogy nem működik? Rakd vissza.
Az se világos, hogy milyen felhasználónévről/jelszóról beszélsz. PPPoE kapcsolathoz, a routerhez vagy wifi hálózathoz való jelszóról beszélsz?
Próbálj meg a kérdésekre is válaszolni és írd le részletesen a környezetet. (megpróbálom kitalálni, ha már nem írtad le)
Tehát van egy asztali PC (mondjuk). Eddig a szomszéd wifi kapcsolatát használva egy usb-s tp-link adapterrel kapcsolódtál a netre. Jelenleg XY szolgáltatótól vásároltál XY internetelőfizetést és ehhez adtak egy XY modemet (és esetleg routert egyben). (Erről kellene bővebb infó.) Majd ez most vezetéket össze van kötve a pc-vel és ezt ki is próbálta a szerelő, hogy a VEZETÉKES kapcsolaton keresztül jól működött az internetelérés. Ugye?
Igen, ahogy mondod. És vezetéken szeretném használni. Nem raktam a rendszerbe rootert, simán csak a modemről megy.
Most letöröltem az alaplapi lan drivert is, feltakom újra... hátha.
A szolgáltató eszköze csak modem vagy ilyen router-modem csoda egyben. (Manapság mindenhova ilyet szállítanak ki még akkor is ha kifejezetten nem ezt kéred.)
Ebben az esetben meg tudod nézni, hogy van-e kapcsolat a két eszköz között, mert az átjáró ip címét megadva elérheted.
Sima egyszerű modem. Felhivtam őket... azt mondtak nálam a gond. Nem látják a gépem címét, szerintem a mac-et...
Kezelő- hálozati kártyák- tulajdonságok-speciális- network adress és nincs ott a cím. Ez lehet a gond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!