Mióta új modem lett cserélve 20megásrol 30ra azóta sokszor belassul a net és szinte alig van sávszélesség, többen is használjuk a wifit de előtte mégis volt egy fix gyorsaság, a kérdés ha lecserélném a routert egy jobbra akkor megoldodna a probléma?
most megy a router 3 telo 1 tv 2 laptop ra adja a wifit
mostani router teljesitménye: 2,4ghz - 300mbs
amit kinéztem router 2,4gh - 300mbs de van benne 5ghz ami további 800mbs adna , ettől nem lenne többé lagg?
Nézd meg melyik wifi csatornán van, lehet az telített és azért lassú. Tedd át másikra.
5Ghz csak akkor jenent gyorsulást, ha a céleszköz is tudja. Nem minden mobil és laptop tud 5Ghz-en működni.
Router configba. Böngészőt elindítod, címsorba megadod a címét, (ha nem tudod, a használt network adapter átjárója a cím). A router lehet jelszót kér. Ha új/gyári, akkor ez típusfüggő (netről kinézheted). Miután beléptél, a Wifi területen keresd a csatornákat, általában alapértelmezés az "auto". Előtte érdemes valami wifi analyzert letölteni, hogy lásd, melyik csatornán, milyen minőségű a jel.
Az átállítás után valószínű router restart/reboot kell (kb a System Management alatt valahol).
Indítsd újra, anélkül szerintem ugyanazt a csatornát kapod (autoba).
(Ap - access point, itt a többi wifi router).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!