Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Lophatja a netemet a szomszéd?

Lophatja a netemet a szomszéd?

Figyelt kérdés
Optikan van nézünk. Nem igazan ertek hozza, de van egy modem meg egy saját routerem a wifihez. A routerben nézegettem a felcsatlakozott eszközöket es azok mind a mieink. A lépcsőházban van egy kis doboz abból jon ki a kábel ami a lakásunkba jon be. Na abban szerelt valamit az új szomszéd. Azóta amióta itt furt faragott, nálunk állandóan szakad a net. A modemen az optical led villog (általában zölden mintha adatforgalom lenne, de volt valamelyik nap piros is ami meg hibát jelez, a lan az mindig zold) aztán ujrainditom es megjavul par órára de egy nap egyszer biztos ezt kell csinálnom. Technikailag ez kivitelezhető? Tudomásom szerint nem mert ahhoz kellene neki egy modem egy loginnev meg egy jelszo vagy rosszul gondolom?
2016. szept. 20. 12:32
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Hívd fel az internetszolgáltatót/beszélj a szomszéddal.

Elvileg lophatja, de nem hinném hogy erről van szó.

2016. szept. 20. 12:34
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen beszélni szeretnek majd elsőre az emberrel, de pont elkerülöm a heten mert délutános vagyok. Koszi.
2016. szept. 20. 12:35
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Általában maga a modem is regisztrálva van sok szolgáltatónál azaz nem is lehet akármilyennel csatlakozni, de ha nem így van, akkor is kell felhasználónév, jelszó. A Wifi-t lophatja ha nincs védve vagy túl könnyű a jelszó, de az nem csinál ilyet illetve észrevennéd a csatlakoztatott eszközök listájában. Szerintem a lépcsőházban lévő dobozt szerintem nem szerelheti a szomszéd, főleg nem a szolgáltató tulajdonában lévő alkatrészeket. Ha van olyan gyanúd, hogy ott matatott el valamit, akkor hívd a szolgáltatót és kiküldenek egy technikust, aki megvizsgálja, hogy mi a gond. Nálunk UPC van és nekem is volt, hogy túlságosan instabil lett az internet amivel nem tudtam mit kezdeni ezért bejelentettem a problémát. Kijött a technikus, kicesrélt a dobozban valami panelt, meg azt hiszem a kábelen a szűrőt is lecserélte és a gondunk megoldódott. :)
2016. szept. 20. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!