Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ebay: aug.  21. feladták a...

Ebay: aug.  21. feladták a csomagot és még nem ért ide, elveszett és lemondhatok róla?

Figyelt kérdés

Kínából várom, nem rendelek régóta, de amit eddig rendeltem minden megérkezett 3 héten belül, illetve két és fél hét alatt.

Ettől az eladótól rendeltem már ugyanazt a terméket ami még nem ért ide.

100%-ig megbízható, nem tudom mit csináljak, vagy ha tényleg elveszett, mi a teendő...

Követési szám nincs hozzá meg egyébként se tudnám hogy kell(ene) megnézni.

2016. szept. 14. 16:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%

Az nem kifogás, hogy nem tudod, hogyan kellene megnézni. Ha megvan a szám (írj neki, és kérd el), akkor a postán megnézik neked, de igazából te is meg tudod keresni az oldalukon.

Amúgy a testvéremet is vágták már így kínaiak, én nem reménykednék a helyedben. Neki egy 6.000,- Ft-os dolog nem jött meg soha, hiába írtunk nekik, direkt értetlenkedtek, meg hirtelen elfelejtettek angolul, meg ők nem tudják, mi az a szám, amit kérünk, stb.

Ezek ilyenek, ha tőlük rendelsz, kalkuláld bele, hogy 50% az esély, hogy nem jön meg a cucc. Eddig szerencséd volt, most belefutottál ebbe. Ez van sajnos.

2016. szept. 14. 16:20
 2/13 A kérdező kommentje:

Szerintem nem éri meg, hogy átvágjanak bárkit is, mivel értékelik őket a vevők....

Nekik az az érdekük hogy pozitív értékelés legyen, különben nem megy az üzlet...

Rendeltem egy másik terméket is, másvalakitől, 3 nappal azelőtt, aug. 18. dátummal adta fel és az múlt hétfőn érkezett meg.

Megnéztem ismét a rendelés részleteit és most vettem észre hogy van követési szám csak nem tudom hol lehet megnézni, mármint követési szám alapján a csomaggal kapcsolatos teljes információkat...

Külföldi postán is megnézik nekem a magyar postán ha megmutatom nekik ezt a számsort?

ezt írja ahol követési számot írta:

Shipping carrier

Neatherlands Registered Mail

Ezt írja még:

Shipping service : Standard Int'l Shipping

Estimated delivery Thursday, Sep 1, 2016 - Sunday, Sep 25, 2016

tudom hogy még van idő, de mégis..

2016. szept. 14. 16:29
 3/13 A kérdező kommentje:

Kiderítettem hol kell megnézni Neatherlands esetén a nemzetközi küldeményeket, megnéztem és a "not found" üzenettel örvendeztetett meg.

Országot kellett választani, a 4 jegyű irányítószámot megadni és a tracking number-t.

Vágólapról másoltam be, tehát nem tudtam volna eltéveszteni ha akarom akkor se.

Mit csináljak?

2016. szept. 14. 17:51
 4/13 A kérdező kommentje:
Telefonszámi s volt rajta vagy ez se jelent semmit?
2016. szept. 14. 19:24
 5/13 anonim ***** válasza:

Most erre mit mondjunk? Leírtam, hogy kockázatosak ezek az ügyletek, és nem tudsz mit csinálni, ha nem küldik a cuccot.

Erre te leírtad, hogy bízol bennük. Akkor meg mi a kérdés? Ha tényleg elküldték, majd megérkezik, ha pedig nem küldték, úgysem tudsz mit tenni.

Ergo: felesleges itt aggódnod; majd vársz, és kiderül.

2016. szept. 14. 20:38
 6/13 A kérdező kommentje:

Értem, szerintem véleményed ellenére mások tapasztalatait megkérdezhetem, valamint hogy 4 hét (vagy több mint négy hétig) tarthat-e amíg megérkezik a csomag, stb.

Gondolom van aki már sok éve rendel és esetleg mondana nekem valamit.

2016. szept. 14. 21:15
 7/13 A kérdező kommentje:

Az eBay full refund is rendelkezésre áll elvileg szóval nem biztos hogy 100% a "nem tudsz mit csinálni".

Egyébként azzal hogy leírtam: én nem tartom valószínűnek az átvágást, nem a történetedet akartam megcáfolni, csak szinte minden eladó adatlapján olvasom: írjanak nekik előtte mindenképpen ha negatív értékelést szeretnének adni, a probléma megoldása érdekében mindent meg fognak tenni hogy a nemkívánt értékelést elkerüljék.

Nagyjából ez a lényege.

2016. szept. 14. 21:19
 8/13 anonim ***** válasza:

ha valamiért nem kapod meg akkor a termék lejárati ideje után írsz nekik hogy ez a szitu és nem-e tudnak a csomagról valamit, általában még szoktak kérni 10 napot hogy hátha, ha akkor sem akkor bejelented hogy nem kaptad meg és megy vissza a pénz,

én havonta kb 10-15 cuccot szoktam rendelni onnan, jórészt előfordul hogy ebből a 10-15 cuccból valami csak nem akar megérkezni akkor rákérdezek mit tudnak, általában semmit sem mert nincs követése a postán aztán megkérnek várjak pár napot, várok egy hetet ha akkor sincs akkor nyomok a visszafizetésre és eddig kivétel nélkül minden alkalommal vissza is kaptam a pénze,

persze mondják hogy ha mégis megérkezne akkor fizessem vissza legyek oly rendes, de ilyen csak egyszer volt, akkor meg rendeltem ugyanabból a termékből még egyet és írtam hogy azt nem kell elküldeni mert megérkezett. Így korrekt, én is ezt várnám el ha így járnék.

Szóval nekem 2 év alatt nem volt nagyon rossz tapasztalatom, késések és meg nem érkezések voltak, de mindig jól zárult, persze biztos vagyok benne hogy ott is vannak átverések de hol nem. Egyébként érdemes nézni az értékeléseket és hogy milyen rég regisztrált :)

Lényeg a lényeg, akkor tudsz igényelni 'visszapénzt' ha lejárt a termékre adott határidő és még mindig semmi.

Ha írsz akkor meg szépen, tőszavakban és megköszönve ahogy egy hivatalos levelet illik, és ne feledd az eBay is látja ha nyitottál egy visszaigénylést.

2016. szept. 15. 09:22
 9/13 anonim ***** válasza:

Minek türelmetlenkedsz, miközben még 10 nap van megjelölt szállítási időszak végéig?? Majd akkor jelezheted, hogy nem jött meg, ha az után eltelt még 30 nap, én így tudom. Szóval még van több mint egy hónapod, hogy ideérjen.

Nekem Kínából rendszeresen egy-másfél hónap szokott lenni, mire ideér a cucc.

2016. szept. 15. 17:52
 10/13 A kérdező kommentje:

Eddig három hét volt, azért.

Lehet hogy az ősz zsúfoltabb nekik vagy sok nemzeti ünnep van, nem tudom.

Egy eladótól, aki aug. 13. napján adta fel a csomagot, múlt héten jött egy levél hogy már meg kellett volna érkezzen hozzám a csomag, de ha mégsem, 1-2 hétig próbáljak türelemmel lenni.

Eco shipping volt ráadásul airmail, kis értékű cucc, levélborítékban elfért, azért nem is aggódok annyira...

2016. szept. 15. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!