Miért lehet zárva egy port ami hozzá van adva a routerben a kivételekhez?
Figyelt kérdés
A torrent kliensemben a beállítottam az upnp-t és a forwardingnál is hozzáadtam a portot a kivételekhez,de egyszerűen sehogy se működik.Leteszteltem a portot és azt írja rá,hogy zárva.Valahol van valami magyar nyelvű leírás,hogy hogy lehet beállítani?2016. szept. 14. 00:09
1/2 anonim válasza:
Megfelelő helyre forwardolod?
A gépen a tűzfal nem fogja meg a bejövő kapcsolatokat?
2/2 anonim válasza:
A beállított portot a kliens szoftver nyitja, amikor futtatod, a router forwardol a kliens gép ip-jén erre a portra. Persze csak ha megadtad az ip:port értékeket a routerben. Ha a rendszer dhcp-n osztja a hálózat gépeinek az ip címeket (és általában ez az alapértelmezés), akkor a kliens gép nem mindig kapja ugyanazt az ip-t (pl mert egy telefon előbb bejelentkezik, stb). Ilyenkor érdemes a rendszernek statikus ip címet beállítani (pl. 192.168.x.y ahol az 'x' a router tartománya -ált. 0, 1 vagy 2-, az 'y' pedig 0-254-ig a kliens gép száma lesz az adott tartományban. Az ip cím ütközés elkerülése végett praktikus a dhcp-n kiosztott tartományon kívül eső 'y' értéket adni (101-254 között), mert a dhcp alapértelmezett intervalluma 0-100 közé esik. Fontos, ha a kliens gépen statikus ip van megadva, ugyanitt a dns szerver(ek) ip-jét külön hozzá kell adni, máskülönben nem lesz névfeloldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!