Túl sok lap megnyitása után a böngésző nem bírja betölteni a már megnyitott lapokat sem. Miért lehet ez? (Firefox)
Szóval, Mozilla Firefox böngészőt használok, és amióta összeraktam az új gépem egy eddig soha nem tapasztalt problémába ütköztem. Viszonylag sok lap megnyitása után (60+), egyszer csak beáll az az állapot, hogy a böngésző nem képes hirtelen egy lapot sem betölteni. Nem csak új lapot, de azokat sem, amik már nyitva vannak. Maga a böngésző nem fagy le, lapokat váltani akadály nélkül tudok, de bármelyik lapra váltok, csak egy halovány kis töltőkarika fogad. Néha a böngésző feldobja, hogy egy weboldal lassítja a működését, és azt bezárva normalizálódik a helyzet, máskor csak az segít, ha teljesen bezárom.
Az ember gondolhatná, hogy "egyszerű, ennyi lap megnyitását nem bírja erőforrással a gép", de i7 6700 processzor, és 16GB RAM mellett mondanom sem kell, hogy az erőforrások töredékét használja fel a böngésző, és jócskán van még tartalék. Ami még érdekesebbé teszi a dolgot számomra, hogy a régi gépemen, amin összvissz volt 3GB DDR2 RAM, és egy Core 2 Duo E7600, ilyen tünet sosem jelentkezett, pedig azon is rendre volt 60+ lap megnyitva. Olyan igen, hogy betelt a RAM, és fagyott a böngésző, de ezt a töltőképernyős hisztériát sosem tapasztaltam.
Gondoltam arra, hogy talán szoftveresen van belimitálva, mennyi memóriát használhat a böngésző (valahol 3GB felett szokott lenni a maximum kihasználtság), de őszintén szólva, fogalmam sincs, mit lehetne kezdeni vele. Ötletek?
Nem igazán értem a problémát...
Mi a csudának annyi lapot megnyitva tartani? Hiszen egy átlag tulajdonságú gép, és egy átlag sebességű kapcsolat mellett pár pillanat megnyitni egy új oldalt.
Abban is biztos vagyok, hogy a böngészőket sem készítették fel ennyi megnyitott oldal kezelésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!