Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ugyanaz a domain nev csak mas...

Ugyanaz a domain nev csak mas orszagban - lehet ebbol bajom?

Figyelt kérdés

Par honappal ezelott megvettem egy .hu-s domaint. (A pelda kedveert legyen exampleshop.hu)

Tegyuk fel hogy ezen a domainen cipoket akarok arulni, de meg mielott elinditottam es live-ba tettem volna az uzletemet Nemetorszagban mar elinditottak az exampleshop.de uzletet, ami ugyancsak cipoket arul. A celcsoport ugyanaz, viszont mas orszagban es ugymond nekunk semmi kozunk nincs egymashoz. A nevet meg sem Nemetorszagban sem Europaban nem vedtek le.

Mit tudok tenni ilyenkor? Szeretnem megtartani a domainemet viszont nem szeretnek felebredni par honap utan, hogy beperelnek mert az "o nevuket hasznalom" vagy hasonlok.

Koszonom elore is a valaszokat!

#törvény #domain nev #ugyanaz a domain
2016. szept. 5. 13:58
 1/5 anonim válasza:
Ha nincs levédve, akkor semmi bajod nem lehet.
2016. szept. 5. 14:02
 2/5 anonim válasza:
Ngayon általános nevet meg nem is lehet levédetni. Pl. cipőbolt és társai.
2016. szept. 5. 14:04
 3/5 A kérdező kommentje:
Nincs levedve, meg...nem altalanos nevrol van szo. Es ha levedeti akkor mar lehet? Le kellene vedessem en elobb?
2016. szept. 5. 14:10
 4/5 anonim válasza:
Szerintem az is számít, ki regisztráltatta be először a nevet, illetve a német oldalnak van-e azonos néven bejegyzett cége. ELég komplikáltak tudnak lenni az ilyen dolgok. Inkább ilyen témákkal foglalkozó ügyvédet keress meg, az a 10-15 ezer Ft bőven megéri, hogy elkerülj egy esetleges igen kellemetlen galibát.
2016. szept. 5. 15:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Volt egy film, valami táncos marhaság. S volt egy weblap ami a film előtt már használt egy domain nevet. A Budapest Film választhatott, vagy elveszi a domain nevet, vagy egyezkedik a sráccal, hogy az oldalt X ideig ossza meg.

A Budapest Film jó fej volt, inkább egyezkedett.

Ha van egy domain neved, pl (Marcinusa.hu) s a világ legjobb vicceit posztolod, de jön egy srác aki híres lesz (pl marcinusa) akkor jogot formálhat a domain névre, s valszeg meg is kapja.

(ennél összetettebb azért)

2016. szept. 5. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!