Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit jelent az hogy valakinek...

Mit jelent az hogy valakinek 6 gb adatforgalma van?

Figyelt kérdés
A gépemen 100 netem van és akkor 6gb adatforgalom jobb vagy rosszab mint az én 100 megás netem?

2016. aug. 29. 10:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Általában a mobilnetnél van ilyen korlát. Az otthoni vezetékes netnél ilyen - általában - nincs.

Azt jelenti, hogy aki 6GB havi adatot átlépi, azt lekorlátozzák hónap végéig a letöltési sebességét, csigalassan tud majd csak weboldalakat betölteni, videót meg kb nem is fog tudni.

Szóval, ha valaki 6Gb-ot eléri mondjuk hó 20-án, akkor 10 napig még lassú lesz a letöltése, amíg hó elején fel ne oldják a korlátozást.

Az otthoni 100mbit meg inkább a letöltési sebességre vonatkozik, ami egy elég gyors letöltésnek felel meg.

2016. aug. 29. 10:28
 2/5 anonim ***** válasza:

A 6GB adatforgalom azt jelenti, hogy összesen (egy idő alatt, általában 1 hónap) 6GB-ot tud netezni, együtt feltölteni és letölteni összesen.

Ha ennél többet csinál, akkor a szolgáltató vagy elveszi a netet, vagy lassítja, vagy plusz pénzt kér érte.

Biztos hallottál valamilyen "reformról" (:D), hogy 1GBonként valami 500 Ft, és tüntettek az emberek... na a 6GB pont ez, csak előre fizetsz... gondolom amúgy ez mobilinternet, mert ott szokták általában korlátozni az adatforgalmat.

A 100 Megabit/másodperc (utóbbiakban: Mbps) letöltési sebességgel rendelkező net nem is rossz, főleg, ha mellé min. 10 Mbps feltöltésed is van... Gondolom a te neted otthoni, nincs korlátozva, és ilyen a gyorsasága.

A "haverod" (vagy nem tudom kid) netje pedig max. 6GB, de nem tudni milyen gyors, azt nem írtad le... ha 4G, akkor általában Magyarországon max. 50 Mbps.

MakroBox

:)

UI.: Mindent leírtam legalább 20x! :D

2016. aug. 29. 10:32
 3/5 anonim ***** válasza:
#2 vagyok: Na b*ssz*s, elkéstem... :c
2016. aug. 29. 10:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Akkor ez azt jelenti hogy ha 6gb adatforgalma van a haveromnak akkor ő csak 6 gb-ig tud letölteni (Amugy korlátlan netem van a gépemen)
2016. aug. 29. 11:03
 5/5 anonim ***** válasza:

igen ezt jelenti. Telefonra nem is kell több.

Legalábbis nekem. Facebook-messenger max 220 MB egy hónapban.

2016. aug. 29. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!