Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » UBlock + Ghostery: Mennyi...

UBlock + Ghostery: Mennyi kárt okozok a webhely üzemeltetőjének ezzel? A honlapot megnézem de zéró reklám és zéró eladható tracking statisztika.

Figyelt kérdés

Miből él egy átlag honlap mondjuk egy hírportál? Olyan tartalmat tesz fel ami széles érdeklődésre tart számot csomóan megnézik közben megjelennek a reklámok (ami bevétel) és futnak a trackerek amik user szokásokat statisztikáznak (eladható adatok).

A dolog másik oldala hogy a tartalmat elő is kell állítani ami pénz és a szerver üzemeltetés is pénz.

Az oldal működik ha több a bevétel mint a kiadás.

És akkor jövök én. Reklámblokker + Ghostery. A tartalmat megnézem a szervert terhelem de se reklámmegjelenés se tracking infó nem köthető hozzám. Igyenebéd nekem és ráfizetés nekik. Pénzbe kerülök de semmi pénzt nem hozok.

Ha sok ilyen user van mint én (és egyre több) = több a kiadás mint a bevétel = a honlap csődbe megy.

Vajon az ilyen user egyre komolyabb veszély a netes portálokra nézve amik reklámokat adnak el és abból élnek? Az ilyen userek csődbe is vihetnek egy oldalt?

2016. aug. 13. 13:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Arányaiban még igen kevés azoknak a felhasználóknak a száma akik tudatosan blokkolnak tartalmat. A többség sajnos analfabéta ilyen téren, egy részük pedig annyira használja a netet amit megtanult belőle hogy hogyan kell böngészni és mire kell kattintani.

Firefoxot használok, ahol azt írja hogy 21 millió (egyéni?) letöltője van az AdblockPlus-nak és 1 millió a uBlock-nak. Ez 22-23 millió felhasználó. A Firefox használati aránya a teljes internetfelhasználók között pedig 10% -> elenyésző adat.

Google Chrome statisztika azt írja hogy 1 milliárd felhasználó használja. A Chrome-os adblock statisztikája szerint 50 millióan telepítették: 5% használ reklámblokkolót -> elenyésző megint.

Nyilván ezek nem teljes körű adatok és nem csak egyfajta blokkoló létezik, de a legnépszerűbbek használati aránya is kicsi.

2016. aug. 13. 13:25
 2/4 A kérdező kommentje:

Na csak azért mert most megy a csörte épp az ABP és a facebook között uis még a nagy facebboknak is egyre nagyobb probléma hogy az userek egyre nagyobb része abp-zik. Eddig szórványos volt de már elérte a 30%-ot és az már gond.

És már a legnagyobb hazai itech portál is rendszeresen kongatja a harangot hogy ha ez a reklámblokkolás egyre növekszik ahogy eddig akkor lehet lehúzhatják a rolót.

2016. aug. 13. 14:01
 3/4 A kérdező kommentje:
Ja és ha már firefox: a mozilla régóta tervezi hogy az operához hasonlóan a böngésző natív alapbeállítása lesz egy adblocker.
2016. aug. 13. 14:08
 4/4 anonim ***** válasza:
A korrekt oldalakon ki szoktam kapcsolni, de amiken felugró ablakok villognak a pofámba, automatikusan induló videók üvöltenek sakál-hangerővel és az oldalsávban faroknövesztőt meg kiéhezett anyukákat ajánlgatnak, azoknál örökösen fenntartom a tiltást. Tessék civilizáltan reklámozni, akkor én is korrekt leszek.
2016. aug. 13. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!