Toron (deep web) keresztüli csalás?
Mi köze van a postai átvételnek a deep webhez?
Ha valaki olyan hülye, hogy utánvét nélkül feladja az eladni kívánt dolgát úgy, hogy majd utána VALAHOGYAN kifizeti a vevő, akkor az vessen magára.
Ha volt utánvét és azt TÉNYLEG nem fizette ki a vevő, de mégis nála van a termék, akkor a Posta hibázott. Ebben az esetben a vevő szerintem JOGOSAN várhatja el az utánvét kifizetését a Postától.
A Tor nem a deep web, a Tor csak egy preparált Firefox, illetve egy intrenetes proxy hálózat.
Ha a Jófogás rendszere ilyen amatőr, hogy szkennelt dokumentumokkal megelégszik egy regisztráció esetén (nem tudom, nem vagyok egyetlen adok-veszek oldal tagja sem), akkor ez előfordulhat, és ők biztosan nem tudnak a rendőrségnek segíteni, mert a Tor hálózatból jövő IP-vel nehéz mit kezdeni - nem mondom, hogy lehetetlen, de nem egyszerű. Ezt csak azért nyomatékosítom, nehogy valaki azt higyje, hogy letölt egy böngészőt, aztán puff, olyan anomim lesz, hogy a mellette ülő sem találja meg. Nem így van.
A csalás elkövetője postára kérte a csomagot. Ott ezt a csomagot ő, vagy valaki más átvette, szóval valószínűleg nem a "kiber rendőrség" fog nyomozni az ügyben, de szerintem simán elkapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!