Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Toron (deep web) keresztüli...

Toron (deep web) keresztüli csalás?

Figyelt kérdés
Azt állítja valaki, hogy toron keresztül átvert valakit a jófogáson. Hamis személyivel, a csomagot postára kérte, majd átvette, de nem fizette ki. Kiderithető a csalás elkövetője vagy veszett fejsze nyele az ügy? (Több 100.000Ft)

2016. aug. 5. 10:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Mi köze van a postai átvételnek a deep webhez?

Ha valaki olyan hülye, hogy utánvét nélkül feladja az eladni kívánt dolgát úgy, hogy majd utána VALAHOGYAN kifizeti a vevő, akkor az vessen magára.

Ha volt utánvét és azt TÉNYLEG nem fizette ki a vevő, de mégis nála van a termék, akkor a Posta hibázott. Ebben az esetben a vevő szerintem JOGOSAN várhatja el az utánvét kifizetését a Postától.

2016. aug. 5. 11:44
 2/6 A kérdező kommentje:
hamis átutalási megbízás elküldése után lett a csomag feladva
2016. aug. 5. 11:56
 3/6 anonim ***** válasza:
Nyilván lehet feljelentèst tenni a rendőrsègen de am amit az első mond, ki az aki elküldi a csomagot mielőtt megkapta a pènzt? Ès nem, nem hamis beszkennelt valamit, megkapni azt jelenti hogy a saját bankom jelzi a számlán a pènzt.
2016. aug. 5. 12:02
 4/6 A kérdező kommentje:
nyilván hülyeség volt és jóhiszeműen lett elküldve, ne menjünk bele hogy mekkora hülye, balfék stb. A kérdés nem erre irányul
2016. aug. 5. 12:47
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A Tor nem a deep web, a Tor csak egy preparált Firefox, illetve egy intrenetes proxy hálózat.

Ha a Jófogás rendszere ilyen amatőr, hogy szkennelt dokumentumokkal megelégszik egy regisztráció esetén (nem tudom, nem vagyok egyetlen adok-veszek oldal tagja sem), akkor ez előfordulhat, és ők biztosan nem tudnak a rendőrségnek segíteni, mert a Tor hálózatból jövő IP-vel nehéz mit kezdeni - nem mondom, hogy lehetetlen, de nem egyszerű. Ezt csak azért nyomatékosítom, nehogy valaki azt higyje, hogy letölt egy böngészőt, aztán puff, olyan anomim lesz, hogy a mellette ülő sem találja meg. Nem így van.

A csalás elkövetője postára kérte a csomagot. Ott ezt a csomagot ő, vagy valaki más átvette, szóval valószínűleg nem a "kiber rendőrség" fog nyomozni az ügyben, de szerintem simán elkapható.

2016. aug. 6. 16:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Az átvert személy is ebben reménykedik, mert a postán van kamera, így remélhetőleg egy jó minőségű kép készült róla.
2016. aug. 6. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!