Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Szerintetek lesz valaha arra...

Szerintetek lesz valaha arra esély, hogy az Upc vagy a Digi kisebb városokba, falvakba behúzza a netet?

Figyelt kérdés
Telekom, meg csak Invitel van erre fele, hát mit is mondjak... Szerintetek?
2016. júl. 29. 20:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Bevallom őszintén, én a net miatt költöztem el. Képtelen lennék 2016-ban 1 megás nettel szenvedni.
2016. júl. 30. 11:18
 12/22 anonim ***** válasza:

Elmondanék egy mesét, talán szemléletesebb:

van egy - a sivatag közepén levő, főként öreg lakosokból álló - kis falucska, ahol nincs víz. Innen egy helyi lakos naponta megy el a tevéivel, hogy vizet hozzon a sok kilométerre levő, oázis mellett levő településhez, ahol olcsó a víz.

Mivel sok utat kell megtennie, és a tevék nem épp nagy sebességűek. Mivel homokviharokkal, gaz tolvaj hordákkal, és a dögmeleggel is meg kell küzdenie, ezért ezt a csekélyke, kissé poshadt vizet aranyáron méri (nem zsugoriságból).

Az oázisban persze lenne egy vízközmű-társaság, aki a közeli településekre csöveken szállít friss vizet, de egy ilyen csőhálózat kiépítése a sivatag közepén levő, távoli faluba drága. És a falusiak két szép szeméért ez nem fog megtörténni. Hacsak nincs a falu mellett aranybánya (mert csak azért vizet szállítani oda, hogy a lakosság kádfürdőt vegyen, vagy hogy pancsoljon - függetlenül attól, hogy szerencsésebb helyeken ez a trend - nem lenne gazdaságos). Hacsak nem támogatja meg az ország királya. Vagy nem szedi össze a falu apraja-nagyja minden megtakarítását (illetve segít bele munkájával), hogy megtörténhessen a vízvezeték kiépítése.

"Meg tegyük fel mi van akkor, ha én videó blogolni akarnék, mert ahhoz lenne kedvem?"

Fájdalommal (semmi ártó szándékkal, sajnos ez a fájó igazság), de azt kell mondjam: egyéni szociális probléma. Vagy valamilyen más önkifejezési módszert találsz (blogolsz, podcastot/weboldalt készítesz, vagy ha már falun vagy kézműveskedsz), vagy elköltözöl a nagyvárosba, vagy aktívan teszel (pontosabban tesztek) azért, hogy növekedjen ott a sávszélesség.

2016. júl. 30. 11:41
 13/22 anonim ***** válasza:

Igazabol van ra esely!

A mienk is egy kis falu, ahogy a tobbi kornyeken is. Evekig szivatott a Telekom az uberdraga 2 megas netjevel, de a pocsek net azert jobb a semminel. A sok panaszkodas eljutott tobb ev utan 2 ceg fulebe is. Az elso valami mikrohullamu megoldas, 20 mega, kb ugyanannyiert mint a telekom. A masodik, az Upc bizony fogta magat es kiepitett egy uj halozatot, meg a kis utcakba is, es most elerheto 500 megas net, es meg kb. 30%-al olcsobb is mint a Telekom.

2016. júl. 30. 13:46
 14/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de azért bosszantó kicsit, 2002-ben köttettem be a netet, azóta nem is fejlesztettek egy hangyányit sem.
2016. júl. 30. 15:51
 15/22 A kérdező kommentje:
Mondjuk a Telekomot sem értem. Az ország legnagyobb szolgáltatója, de nagy városokban se szolgáltat feltétlen túl jól, vagy nagyon drágán.
2016. júl. 30. 17:10
 16/22 anonim ***** válasza:

Értsd meg kedves kérdező: azért nem fejlesztenek nagy ütemben a szolgáltatók, mert nem gazdaságos. Ezek a vállalatok nem szociális szervezetek, profitorientáltak.

A versenyhelyzet lefelé szorítja az előfizetői díjakat (ezzel csökken a bevétel), miközben a vidéki körzetekbe kihúzni az optikát továbbra is drága (és nem végezheti el akármilyen kis magánvállalkozás, csak erre jogosultsággal rendelkező szakmérnök, akinek a terveket el kell fogadtatni a megfelelő hatóságokkal), a szerelőket/ügyfél-szolgálatosokat, rendszergazdákat meg kell fizetni, az elromlott berendezéseket ki kell cserélni, díja van az infrastruktúra béreletének, a hírközlési kasszának, a szerelők gépkocsijának fenntartásának, fizetni kell a távközlési-/kábeladót (és majdnem bevezették az Internet-adót is!) - szóval nem olyan egyszerű a szolgáltatók helyzete. És nem csak itt, de a nagy és fejlett Egyesült Államokban is:

* [link]

* [link]

2016. júl. 30. 17:43
 17/22 A kérdező kommentje:
Oké-oké nem értetlenkedek, csak azért na... Lássuk be, egy kicsit bosszantó, bár sokan panaszkodunk a faluba, érdekes még az idősebbek is, az egyik 70 éves bácsi teljesen kikészült, amikor nem tudott netezni, mert ha 2-nél több eszközt használnak már összeomlik az egész.
2016. júl. 30. 21:29
 18/22 _Jessy_ ***** válasza:
Ott, ahol eddig az önkormányzat,konkurencia,konkurencia által lefizetett társasházi képviselet, stb. miatt hiúsult meg a dolog elképzelhető, hogy lesz. Persze nagyban függ attól, hogy mennyi a várható előfizető, mert gondolom nem fognak 10 előfizető miatt Bivalyröcsögén nagy pénzeket/bérleti díjakat fizetni azért, hogy a kábelüket felszerelhessék a póznákra.
2016. aug. 1. 09:12
 19/22 A kérdező kommentje:
Na igen ez a másik. Sok esetben láttam is, hogy egy paneltömbben bekötötték az 1000Mbps netet, a legtöbb lakó ki sem használja, vagy egy nagyobb város egyik utcájában ahol, van max 10 előfizető a Digi mégis jelen van. Továbbá a Telekomot sem, értem egészen tavalyig voltam előfizetőjük ugyanezt a sebességű netet adták nekem 7000ft-ért, azért b*ssza meg legalább valami "tiszteletdíjjal" kedveskedhettek volna, legalább egy tablettel, vagy valamivel, ha már 25 évig hűséges ügyfelük voltam, s fizettem egy vagyont. Továbbá azt sem hiszem el, hogy a mobil netet kéne orba-szájba fejleszteni, amikor az optikai hálózat kiépítettsége hiányos. Ja, én meg elnézést, mert ez nem falu, hanem kertváros.
2016. aug. 1. 16:12
 20/22 A kérdező kommentje:
Szóval nem egy elhagyatott pusztáról van szó, hanem egy városrészről, na de mindegy, nem sokára lejár a mikrohullámú internetem hűségideje, aztán váltok erre a telenoros mobilnetre. Annyit viszont meg lehet csinálni, mert a mobilszámom maradna t-mobilos, vagy azt is váltanom kell telenorra?
2016. aug. 1. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!