Digi internetnél lehet szervert futtatni?
Szia.
Vagy a fapados megoldás a Dinamikus DNS : http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__78..
Sok sikert.
üdv.
én úgy tudom nem kell üzleti csomag hanem a havi kb. 3000 ft-ért kapsz fix ip-t melynek nincs tíltva a 25 portja így a levelezéssel sem lessz gond de... kicsit számolj utána mennyit zabál nonstop 1 gép és rájössz, hogy jobban jársz egy dedikált szeróval...
Az ip-det pingeled.. nem vagy router mögött.. s a routered nincs úgy beállítva, hogy ne válaszoljon a pingre? Nem hiszem, hogy natolva vagy! De simán kiderítheted ha megnézed a routered ip-jét a kezelőfelületén és megnézed a whatismyipaddress-en... sztem. ua. lessz..
Ha kell olcsó és jó dedikált szeró írj ..
Lehet szervert üzemeltetni, nem feltétlenül szükséges a fix IP, már csak azért sem, mert kb. ugyanannyit kér érte, mint a teljes internet előfizetésért, ami azért már a rablás kategória (igaz, ad IPv6 tartományt is, de azzal egyelőre nem sokat lehet kezdeni, max szórakozni).
Attól függ, milyen szervert. Levelezőszervert a legnehezebb, mert a 25-ös TCP portot azért tiltják, de mást nem.
Nem tudom, mennyire konyítasz a dolgokhoz, de mindez havi 300 Ft-ból azért kivitelezhető - ennyi az Arubán egy olyan kis Linux szerver, aminek fix IP-je van, és ott simán csinálhatsz SMTP relay-t, saját DynDNS szolgáltatást, VPN-t, proxy-t, aminek az lehet a jelentősége, hogy az Aruba szerverek külföldön vannak, tehát olyan tartalomhoz is hozzáférhetsz, amit itthon esetleg blokkolnak (pl. online szerencsejáték).
Sőt. Nem tudom, milyen erőforrás kell és mennyi tárhely a szerverednek (mit csinálna), az is lehet, hogy önmagában elég egy ilyen masina. Ha mégsem, akkor a fix IP 3000 Ft-jából komolyabb virtszerverek is bérelhetők, én ha rászánnám magam, tuti ezt csinálnám (mert az árban a szerver amortizáció, a hoszting, a fix ip, minden benne van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!