Melyik/milyen wifi jelerősítőt (repeatert) érdemes venni?
Láttam wish-en is (kb. 4000 forint értékben), és más (magyarországi) oldalakon is (mindenhol 4000 forint felett) ilyen készülékeket. Segítsetek, hogy melyiket lenne a legérdemesebb megvennem, hogy tuti biztos jó üzletet kössek.
Alább nevezem meg azokat a készülékeket, amelyeket eddig kinéztem, de ha tudtok jobbat (megbízhatóbbat) írjátok!
Asus RP-N12 (7990.-)
D-Link DIR-505 (5499.-)
A jelerősítők beállítására vonatkozóan lenne még kérdésem:
Csak egyszerűen be kell dugni az aljzatba és már működik is?
Egyik sem úgy működik, hogy csak bedugod és kész.
Be kell konfigurálni. És nem érdemes olcsó noname -et venni. Nem azért, mert azok nem működnek, hanem inkább azért, mert zéró terméktámogatást kapsz hozzá, és sokszor még normális leírást sem találsz a beüzemelésükhöz. Emiatt az olcsóbb könnyen drágábbá válhat.
Amúgy [Asus RP-N12 (7990.-)
D-Link DIR-505 (5499.-) ] az első jónak tűnik főleg egy nagyobb antennával de gari ugrik, a másodikról rosszat írnak.
Szerintem az egyik legjobb megoldás, a Powerline -al kombinált Access Point. Kevesebb kínlódás van a beüzemeléssel. A jelismétlős megoldás több sebből vérzik, lassítja a Wi-Fi -it és néhány eszköz nem tud vele mit kezdeni, ha rácsatlakozik.
Ezt meg csak bedugod a router melletti konnektorba, összekötöd UTP kábellel. A WiFi -s Power Line meg bárhova viheted a lakásba ahol épp szükség van rá.
Nem kell azt se nézni, hol van még elég jel hozzá.
Persze jóval drágábbak mint az ismétlők, de annyival jobbak is.
Powerline -t csak akkor lehet alkalmazni ha normálisan van kiépítve az elektromos hálózat, és csak egy fázis van a lakásba. De ha ezzel nincs gond, akkor jobb választás.
Ok, az Asus szerintem jó lesz.
Tudnátok néhány szót írni arról, hogy hogy történik a konfigurálás?
Kicsit utánanéztem, és azt találtam, hogy csak a routeren lévő WPS gombot, majd a jelerősítőn lévő WPS gombot kell megnyomni és kész.
A bökkenő csak az, hogy az én routeremen nincs WPS, csak QSS gomb, de elvileg az ugyanaz?
Na majd meglátjuk, megírom mi lett, ha megjön.
Ha úgy lesz, ahogy mondod és tényleg nem sikerülne így, akkor a webes felületen történő beüzemeléséhez majd lehet segítséget kérek.😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!