Frissítheti e az XP-t, Google Chrom-ot az AVG frissítés? Mennyit kérhet egy szerelő tőlem ha át kell programozni a Windows 7 re?
Kezdő vagyok, Autodidakta, de szorgalmas.. Windows XP és Google Chrom van nálam. És AVG. Nemsoká nem fogják frissíteni az XP-t. Az AVG frissít. Az nem elég? . Ha nem és át kell mennem a Windows 7-re, a szerelő mennyit kérhet tőlem az átprogramozásért, látva hogy teljesen tudatlan vagyok . És hallássérült, fontos nekem a gép! Köszönök
minden jó tanácsot!
Újra kell telepíteni az operációs rendszert, ha le akarod cserélni az XP-t Windows 7-re.
Ez nyilván pénzbe kerül, ráadásul a Windows 7-et már csak drágán tudod megvenni kb. 30000Ft-ért.
Amúgy a Windows 10 -et ajánlják de sokak szerint szörnyű lett .
Az AVG nem tudom milyen védelem, ha csak víruskereső, akkor az kevés, egy jó tűzfalnak is illik lenni a számítógépen.
Ha nem cseréled le az XP-t, és időközben találnak hackerek biztonsági rést, akkor feltörhetik a gépedet, de erre nem sok esély van, bár kizárni sem lehet.
Célszerű egy újabb rendszert feltenni.
De van Linux is ami ingyenes és böngészéshez, de programozáshoz több mint tökéletes. pl. Ubuntu.
Jó fej szomszéd ingyen megcsinálja, egy informatikus meg ki tudja milyen órabérért.
Inkább maga a windows 7 kerül sokba.
Köszönöm hogy írtál !
Sajnos én még nagyon buta vagyok.
Nem tudom mi az a Linux.
Ha van időd kérlek magyarázd el.
Próbálok tanulni.
Minden program csak önmagát frissítheti. Így az AVG saját magát, a Google Chrome szintén, a Windows szintén. Tehát bármelyik frissíti is a saját programkódját, az nincs pozitív hatással a többire.
Az AVG a vírusvédelemért felelős. Kell és érdemes is frissíteni, de ettől önmagában az alaprendszered, ami az egész számítógépet kezeli (ez a Windows -> operációs rendszer), eseteben a Windows XP, nem lesz jobb, modernebb, gyorsabb.
Ha viszont váltasz Windows 7-re, ami ma már szintén megéri, előfordulhat, hogy frissíteni kell a többi programot is (pontosabban azok újabb verzióját telepíteni rá), mivel más (újabb, modernebb) környezet lesz, amelyen azoknak futniuk kell.
A szerelő nem fog programozni, csak telepít. Rutinművelet, semmi bonyolult nincs benne. Árakat nem tudok mondani, de semmi horrorisztikusra nem kell számítanod.
Szerintem is használj Linuxot.
Van a neten ezer leírás meg videó mindenféle Linux telepítéséről, meg tudod csinálni. Ingyenes, tehát sem megvenni sem ellopni nem kell a használathoz. A Windows egy kereskedelmi termék, meg kell vásárolni a használathoz. Mert ugye nem vagy tolvaj, gondolom.
Kedves kovpet !
Köszönöm válaszodat !
Mire gondoltál, hogy mit lehet ellopni ?
Én a gépemet használtan vettem, már rajta volt az XP.
Tehát nem loptam semmit . A Linuxot meg fogom nézni,
remélem el tudok rajta igazodni.
Ha átmegyek a Linuxra a kedves képeim, elmentett idézett verseim, levelezésem nem fog elveszni ?
sajnos nagyon tudatlan vagyok, nagyon sok mindenhez értek,
de nő létemre a technika nem erősségem . Sajnos.
Szép napot neked ! :)
Amúgy most nézem, nemsokára nem lesz frissítés?
Az MS ezt írja:
After 12 years, support for Windows XP ended April 8, 2014. There will be no more security updates or technical support for the Windows XP operating system.
Én nem használok Windowst, de 2014 már elmúlt, elvileg már két éve nincs frissítés.
Linux használata esetén természetesen megmaradnak az adataid (amikről nyilván van biztonsági mentés is, ha fontosak számodra). A képek természetesen nem okoznak gondot. A versek formátuma nem tudom, hogy mi, de a Windowson szokásos dolgokat Linuxon is lehet kezelni. A levelezéssel lehet gond, attól függ, hogy mivel levelezel, lehet, hogy konvertálni kell majd. Lehet, hogy ezt még az átállás előtt érdemes lenne megcsinálni. Szerintem, ha nem vagy képben, konzultálj azért hozzáértővel a dolog előtt.
Legyen mindenről külső adathordozón mentésed, aminek visszaállíthatóságát tesztelted is!
Köszönöm !
Sokat tanultam ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!