Egy másik routert raktam a gépem elé. Miért nem tudok a net. Re kapcsolódni?
"Vagy lehet hogy a szolgáltatóm (invitel) szerverei csak a saját routerükkel állnak szóba?"
Ez nem valószínű.
Van (volt) a bejövő kábelen modem? Ha nem wifivel akarod használni, direkt a gépbe dugva működik?
Ezt kétféleképpen lehet érteni:
1. Volt egy "régi" router a géped előtt és azt lecserélted egy másikra
2. Volt egy "régi" router a géped előtt és azt meghagytad, majd csatlakoztattál egy másikat is.
Pontosításaim az eddigi válaszokra:
-A szolgáltatóm által biztosított modem-router egységet kiiktattam-
-helyette bekötöttem egy modemet és egy routert.
Így már egészen más a gyerek fekvése.
A szolgáltatónál az ő általuk hozott modem van "bejegyezve", csak azt engedi csatlakozni, azon keresztül biztosítja a szolgáltatást.
Ha utána teszel egy WifiRoutert, azt tetszés szerint beállíthatod, de az eredeti modemnek kell a hálózaton lennie.
Lehet hogy nehéz a felfogásom, de akkor miért lehet kapni bárhol modemeket és routereket, ha úgysem lehet őket használni? Vagy miért nem elég a szolgáltatónak, hogy a kapcsolat hitelesítéséhez megadom az előfizetői felhasználó nevemet és jelszavamat?
(én kérek elnézést...)
Most meg azt nem tudjuk miféle szolgáltatás ez, miféle modemmel?
ha kábelmodem, akkor olat nem nagyon lehet kapni, azt valóban a szolgáltató regisztrálja, ami kell a működéshez.
Ha DSL modem, annál meg úgy van ahogy leírtad. user / password kell, PPOE stb.
"Vagy miért nem elég a szolgáltatónak, hogy a kapcsolat hitelesítéséhez megadom az előfizetői felhasználó nevemet és jelszavamat?"
A feltételeket a szolgáltatással kapcsolatban mindig a szolgáltató szabja meg. Neked általában ezzel kapcsolatban csak annyi választási lehetőséged van, hogy kéred úgy ahogy van, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!