Miért nem működik a WI-FI repeater rendesen?
Figyelt kérdés
Vettem egy Wireless-N nevezető wifi repeatert. Beprogramoztam, hogy szórja a t-onlineos router wifijét tovább, de ezt nem teszi rendesen. PC-vel, laptoppal rá tudok csatlakozni, de telefonnal nem. Ez miért lehet?
A telefon látja, de az "IP-cím lekérése..." résznél megáll, nem oszt ki IP-t nem tud csatlakozni. Segítségeteket előre is köszönöm!
2016. máj. 15. 08:40
1/2 UjfalviLajos válasza:
Wireless-N : Elég drága volt ... 20 ezer felett? utánnanéztem ... ez a mennyezetre szerelhető? és nem működöik? Iphonos vagy androidos telefon ? Ha android akkor mérd be a wifi adóteljesítményét a "WIFI analizer" appal ... annak van egy müszeres ablaka ha jobbra balra tekergeted az ablakait , ami elég potnosan megmutatja neked a routered jelerősségét is és a repeater jelét is . 70 decibel (sárga terület) már gyengének számít egy béna/olcsó tableten mint az enyém. Én két repeatert vettem : 8level WRP-300 Routert és még eggyet "TP-LINK TL-WA850RE Wireless N hatósugár kiterjesztő, 300Mbps" mindkettő 5000 volt kiszálítással eggyütt . Most mindenhol van wifijelem 3-5 a térerő. Még a kert legtávolabbi zugában is. Olyat már láttam hogy a tabletem nem veszi a jelet és pontosan ezeket a tüneteket produkálja mint neked az okosteló . ipcím lekérése hitelesítés és semmi nincs internet. Ezért kellett a repeatert megvenni mert a tablet pont ezt produkálta az okitelóm viszont tökéletesen vette a jelet még akkor is ha a térerő 1 es szintű. Nagyon nem mindeggy hogy a repeatert hova szereled ! Ha wifin jön az internet és nem kábelen érkezteted a repeater bejövö jelét akkor megfeleő távolság/közelség kell a router-től/hez . sokszor elég ha fél métert odébb pakolod máris jobb/minőségibb lesz a beérkező jeled amit a repeater majd továbbít . a telefonod pedig valószinű hogy érzéketlenebb a wifi jelre mint a laptop. tehát méregess kísérletezz pakolgasd ide oda hogy minden jó legyen és mindenhol legyen térerő. 70 decibel alatt ! (mert a decibel skála fordított) vagy vegyél két olcsó repeatert és azzal hogy a megfelelő helyekre teszed ezeket , megoldod vele a bajt mint én.
2/2 UjfalviLajos válasza:
Ja és még valami : A Wifi jel vieslkedése olyan mint a fénysugáré : nem megy át a falon csak visszaverődik mindenhová és közben minden eggyes visszaverődékor gyengül a jele : Tehát ha fél métert is odébb teszed már elérheted hogy sok visszaverődés után "kitalál végre az ablakon" vagy ajtón és bejön a szemközti szomszéd faláról visszaverődve :-) vagy sokszorosan körbejárja a fürdőszobádat mire betalál a hálószóbádba :-) . Mi nem látjuk ezeket a sugarakat de képzelőerőnk határtalan :) . Próbáltam : a 2,4 GHZ es sugár még egy egszerű sorosdobozzal is megzavaható irányítható :) nézz a neten videókat a youtubon nagyon szépen megjelennek erről videók hogy hogyn is terjed a wifi jel ezeket ird a keresőbe :"Wifi jel erősítése házilag" "wifi antenna házilag" "extend youre wifi with a beer can" . Kipróbáltam és tényleg felerósítette a térerőt az "alufix sütőforma" TEHÁT : ez azt jelenti hogy ezek a sugarak irányíthatók , visszaverhetők , talán egy tükörrel is :) és tényleg olyanok mint a fény. Eegy DIGI parabola antennával amit már nem használsz csak ott van a tetőn :) leszeded beirányítod mintha a fénnyel játszanál és láss csodát a "sötét sarkokba is betalál a wifi jel" ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!