Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi a különbség a Repeater és...

Mi a különbség a Repeater és az Access Point között?

Figyelt kérdés
Itthonra akarok egy wifi erősítőt. Olyan pontra helyezném, ahol már nincs jel, de a kábelt rádugnám, hogy abból csináljon wifit. Ez melyik eszközzel lehetséges?

2016. ápr. 28. 17:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben AP kell. A Repeater az a hatótávot terjeszti ki.
2016. ápr. 28. 17:59
 2/6 A kérdező kommentje:

És ha a PoE funkciot is szeretném használni, akkor a számítógépet közvetlen kell rákötnöm, hogy neten Keresztül betudjam kapcsolni, vagy az összes hálózaton lévő gép bekapcsolható lesz?

Mert csak egy LAN port van azon, amit kinéztem és az egyiken kell jönnie a netnek, akkor mi megy a gépbe?

2016. ápr. 28. 18:02
 3/6 anonim ***** válasza:

A PoE nem a távolról történő bekapcsolást jelenti. Az az mikor magáról a kábelről kap áramot.

Egyébként a különbség. Az AP ra rádugod a kábelt az pedig wifit szór, míg a repeater már egy meglévő Wifi sugarába kell rakni és azt ő "befogja" és tovább szórja.

2016. ápr. 28. 18:06
 4/6 A kérdező kommentje:

Uhh én meg azt hittem az a Wake on Lan internetre való kiterjesztése.

Hogy ne indítsak ezért új kérdést, arra van valami megoldás, amire én gondolok?

2016. ápr. 28. 18:10
 5/6 anonim ***** válasza:

A repeater (~továbbító) egy távoli, "gyengén fogható" állomás jelét veszi és küldi tovább felerősítve.

Mivel - egy rádiós interfésszel ellátott wifi-repeaterek esetén - ugyanaz a rádiós interfész, ugyanazon a csatornán veszi a távoli állomás jelét és kommunikál a közeli állomással, ezért az elérhető adatátviteli sebesség a töredékére csökken.

Az Access point (~hozzáférési pont) egy kábeles, Ethernet hálózatra csatolható eszköz - általában hálózati hídként (ugyanabban az alhálózatban) funkcionál a rá csatlakozó vezetéknélküli kliensek kiszolgálójaként, de vannak olyan access pointok is, amelyek képesek kliensként, routerként és repeaterként is funkcionálni.

A te esetedben - mivel van kábeles csatlakozás - Acess Point kell.

2016. ápr. 28. 18:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Most nézem elég drágák az AP-k, vegyek inkább egy TP-Link Routert pár ezerért olcsóbban? Tulajdon képen miért drágább az AP, ha a Router is tud kábelről wifit csinálni és még több dolgot is tud? Mennyire lenne más a hálózat, ha azt vennék?
2016. ápr. 28. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!