Tp-link range extender (wifi erősítő) beállítása?
Akkor rányomok a quick setupra, beállítom hogy hungary, majd tovább lépek.
Következő:
Beállítottam hogy range extender
Következő:
Megkereste az elérhető wifiket, rányomtam a kívántra, beírtam a "wierless paswordhoz" a jelszavát az eredeti wifimnek.
Következő:
Hagytam minden beállítást alapon, tehát:
Smart Ip(dhcp)
És a dhcp server enable
Következő:
Újraindult a range extenderem, majd
belépek a network menübe, átállítom static ip-re, egy program segítségével (mobilomon, az eredeti wifi "internal ip" alapján beírtam a 192.168.1.102-t a subnet mask maradt a 255.255.255.0
A gateawayt a mobilos program alapján beírtam hogy 192.168.1.1
A remove accest nem allowoltam, megnyomtam a savet-majd újraindult a range extenderem.
A netet most se küldi.. És nem tudom mi a baj, egyszer már működött régen, de aztán valaki resetelte...
a két router IP tartománya ne legyen ugyan abba.
tehát ha amire csatlakozol 192.168.1.x akkor a második router 192.168.2.x -be legyen...
IP tartományok vannak.
Van egy tartománya annak amiről kapod a netet és csatlakozól a TP Link -el hozzá.
A TP-Link -en vagy kikapcsolod a DHCP -t és a távoli router adja az IP -t, vagy bekapcsolva hagyod, de külön tartományba...
A statikus IP-t pedig majd ez alapján állítod be.
itt fontos hogy abba a tartományba kell esned ahonnan kapod a netet. és annak kel megadni az alapértelmezett átjárót és DNS címet.
Ez lehet nagyon gáz de nem teljesen értem:(
Most akkor resetlem megint. És megprób@lom a dhcpt valahogy kikapcsolni
Network settingsnél ezek vannak:
Type: átraktam static ipre, hogy kikapcsolhassam a dhcp-t
Ip adressre akkor az eredeti wifi ip-jét írjam? Tehát az 192.168.1.102
Subnet maskot hagyom 255.255.255.0-n
Itt nincs gateaway most, nem tudom utólag átkell e majd állítanom
És akkor a dhcp servert meg disbaleztem
Próbáld meg ez alapján:
https://www.youtube.com/watch?v=MpULi2wBjz4
Bár nehéz elmagyarázni, hogy ha alap fogalmakat se érted... :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!