Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi a magyarázat arra, hogy...

Mi a magyarázat arra, hogy amikor a lakótársam hazajön és rákapcsolódik az internet, nekem megszakad a netem, majd alig akar visszakapcsolódni, vagy nagyon belassul?

Figyelt kérdés
Néha csak az hozza helyre, ha kihúzom a routert és majd 10 másodperc után visszadugom. És nem csak egyszer történik ez így meg, egész addig, míg ő is rá van csatlakozva a netre.
2016. ápr. 28. 13:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Rákötök 2 gépet a netre, egyiken benyomom a torrentet, akkor a másik gép netezésre kb használhatatlan lesz."

Igen de ezt én is írtam, ha az egyik eszköz elkezdi darálni a netet persze hogy elveszi a másiktól. Az más kérdés, hogy nekem egy átlagos 20mbites netnél ha torrentezek netezés totál hibátlan sebesség van. Ezt hívják quality of service nek. A fontosabb prioritású dolgoknak jobban osztja el a sávszélt. De én arról beszéltem, hogy az emberünk hazamegy fellöki tabletet, telefont laptopot a wifire attól az még nem lassul be és nem osztódik el a sebesség, mert ez így hibás megfogalmazás ahogy páran írták. Nyilván nem azzal kezdi, hogy mind a 3 eszközön elkezd torrentezni. Szóval erre értettem, attól még hogy felmászik 3 eszközzel a wifire nem fog a hálózat egy lepkefingnyit se lassulni és nem fog elosztódni mert az baromság. Igen ha elkezdi terhelni nyilván az adott eszköz felzabálja a netet, de tétlenül vagy sima netezésnél nem lesz olyan, hogy "elosztódik két felé"

Neked meg előző válaszadó. Attól függ mi a sok eszköz. Saját példámból adott egy iskolai hálózat, adott egy 10 éves régi tplink wifi router, felmászik 10 laptop, meg 10 mobil a wifire. Az internet sebessége tökéletesen rendületlen. Benyomok egy speed testet tökéletesen hozza a z internet sebeséget. Persze ha egy delikvens elkezd letölteni valamit akkor nyilván szar lesz a speedtest eredmény ez egyértelmű, de attól hogy ott lógnak rajta nem lassítanak semmit. Persze 10-20 eszközről van szó nem 30-50... ről az már nyilván más tészta.

2016. ápr. 28. 23:19
 12/14 anonim ***** válasza:

11: persze, onmagaban a csatlakozas nem jelent semmit, attol a vizszamla se lesz magasabb ha kettovel tobb vizcsapot szerelsz a lakasba, amig nem nyitod ki oket...

Csak altalaban pont a telefonok, i-cuccok szeretnek a hatterben mindenfele forgalmat generalni.

2016. ápr. 29. 08:42
 13/14 A kérdező kommentje:
és hogyan orvosolható a probléma, hogy mindekettőnknek normálisan menjen a net?
2016. ápr. 29. 14:18
 14/14 anonim ***** válasza:

# 12

Igen, de attól még hacsak nem egy ultrafos pár mbites net. Akkor nincs ilyen gond. Egy telefon mennyit frissít be? Lefrissít 5 alkalmazást az legyen mondjuk 500mb. Onnantól kussba van. Mivel "lakótársa" van nyilván nem falun lakik, hanem nagyvárosban szóval tuti legalább 20mbit netje van ott meg ez veszetütl nem gond. Nekem falusi neten 2 telefon 3 laptop van egyszerre a wifin. Köszöni szépen 5mbites nettel hibátlanul lehet netezni nem lassul be. Telefonok tabletek nem fognak ekkora adatforgalmat generálni.

Szóval továbbra is vagy instant elkezd torrentezni, vagy valószínű a routerrel van gond.

2016. ápr. 30. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!