Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi a véleményetek a magyar...

Mi a véleményetek a magyar YouTube-ról?

Figyelt kérdés
Mit szerettek benne? Mit utáltok benne? Min változtatnátok?
2016. ápr. 19. 20:21
 1/3 anonim ***** válasza:

vannak jó videósok, de sajnos kevés és egyre kevesebb

azt nem szeretem hogy néha pénzért csinálják az egészet és egy idő után ha meglesz sokszázk sub akkor romlik a tartalom minősége, de a sok birka nézi és kevesebb befektetett munka-több pénz lesz

ja és hogy már minden 9 évesnek van gameplay csatornája és mindegyik odapofázza a videók alá hogy első vok

régen jobb volt szerintem vagy lehet csak én változok📆, ezért inkább angol videósokat kezdtem nézni

én azt szeretném ha több lenne a minőségi 🇭🇺 videó

2016. ápr. 19. 20:58
 2/3 anonim ***** válasza:
74%

Én alapvetően nem szeretem annyira a Youtubosokat, valahogy mindegyikben megvan egy tipikus "Youtube-s" feeling, amit nagyon utálok (pl. ez az energikusnak csúfolt idióta kiabálós stílus), de azért leírom hogy kik azok, akiket szeretek/szerettem/el nem tudom viselni őket.

Az Éjjeli Vakond - Zseniális figura, retro játékokkal foglalkozik, az első videójától az utolsóig mind szórakoztató a mai napig. Kár hogy ritkán tölt fel tartalmat, de inkább legyen ritka, mint rossz.

KRISZHD - 1 percig nem bírom elviselni ezt az ürgét, annyira rohadt idegesítően beszél.

BTURBO - Unalmas, és ő is rettenet irritálóan dumál. Egyszerűen nem szeretem ezt a vinnyogós hangos 14 éveseknek való nagyon kúl gyerek stílust.

TheVR- Nem nézem őket rendszeresen, de rossznak nem tartom a munkásságukat.

Herby - Hol gusztustalanul rossz, hol meglepően kreatív és ötletes.

Alexovics - Egész szórakoztató volt a csatornája, de aztán jöttek az "elfajzás tünetei", a sok "waddöfakkkk?" meg QNA, angol beszéd, meg már nagyon tartalom sincs.

Játékpartizán - A legjobb volt. Sajnos a filmbarátokon kívül már nem aktív, legalábbis más önálló tartalommal nem jelentkezik.

Dancsó Péter - Ékes példája annak, hogy hogyan lehet egy iszonyatosan beteg humorú, jól felépített koncepciót átkonvertálni a 14 évesek nyelvére, és gagyivá tenni az egészet. 1-2 új videóján kívül egyszerűen negatív jellegű kommersz és gyenge az egész.

Van még két fiatal csávó akik annyira borzasztóan jellegtelenek hogy meg se jegyeztem a nevüket, mégis 100.000 felett van a nézettségük. Én távol tartom magam a youtubesoktól, inkább nézek valami értelmeset. Tisztelet a kivételnek.

2016. ápr. 19. 22:29
 3/3 anonim ***** válasza:

Elég vegyes a felhozatal.

Azok, akiket kifejezetten színvonalas előadóművészeknek tartok, azok a Vidman, Szirmai, FreddyD (még régen a RPCJS-tal), meg személyes, kevésbé ismert kedvencem, L.Mole. Amit ők csinálnak, az konkrétan egy jól kitalált, jól megvalósított produkció, gyakorlatilag túlmutat azon, amire a YouTube-ot kitalálták. Ahhoz képest, hogy az ilyen jellegű videósokból úgy nemzetközi szinten is relatíve kevés van (az összes többi videóshoz képest), ahhoz képest a magyar YouTube ilyen téren elég termékeny, ennek örülhetünk. Vannak, akik szerint csak az ilyeneknek van létjogosultságuk, ezzel nem értek egyet, szerintem az is tök oké, amikor valaki csak kockulgat, kajákat kóstol, random dumál a kamerába, stb., elvégre erről szól a hobbivlogolás, az ilyeneket is szeretem, ha az illető szimpatikus. Ilyen pl. a Szalay Isti, semmi nagy show-t nem csinál, nem várom tűkön ülve a videókat, de jófej, szórakoztató, úgyhogy el-elnézegetek tőle egyet-egyet. Ezt a részét szeretem a magyar YouTube-nak.

Amit nem szeretek, az utóbbi kategóriának a színvonaltalan része. Ha pl. totál ellenszenves, primitív viselkedésű, konkrétan kártékony a vlogger (erre flamewar-t elkerülendő nem mondok példát), vagy ha csak szimplán gagyi. Pl. mikor egy kisgyerek próbálja a nagyokat utánozni. Szerintem bizonyos kor felett mindnyájunknak idegrángásai vannak a "mánjkráftgémplély" kifejezés hallatán. Ezen kívül még a Dancsót nem szeretem. Ő sajnos inkább már egy jelenség, mint egy videós. Kezdte egy kifejezetten ígéretes kritikusként, aztán szépen lassan átalakult egy ilyen tipikus Tibiatya-féle kereskedelmi komikussá, és konkrétan egy egész kultuszt teremtett, ami csak negatív nyomot hagyott a magyar YouTube-on. Most csak hogy egy példát mondjak: amit nem csak a magyar, de az egész YouTube-ban nem szeretek, az az egészen epidemikus idiotizmus, ami a komment szekcióban egész gyakran uralkodik. Na, Dancsó erre a trágyadombra nem csak egy lapáttal, hanem rajongóinak hála egy egész teherautóval borított ezekkel az olcsó sláger-dumáival.

És hogy mit változtatnék? Az egyik ide köthető, és voltaképp az egész YouTube-ra igaz: egy jobb közösséget szeretnék. Az emberek egész egyszerűen felelőtlenül kommentelnek. Egy csomó felhasználónak kétezer-valahányra végződik a neve, ami egyértelműen a születési évük és ez meg is látszik a hozzászólások minőségén. Átlag YouTube-komment-típusok:

- idézet a videóból lolxd

- mi a videó alatt a zene, úgy, hogy az bele an írva a leírásba, meg kétszer a videóban és már kétezer másik ember is megkérdezte

- erre válaszul darude sandstorm

- egyéb olyan dologra való rákérdezés, ami világosan elhangzik a videóban, más videóban, vagy a kommentek közt párezerrel

- lolxd

- primitív anyázódás (igen, akkor lebuz!zzák, meg a halálát kívánják a másiknak, ha annak látványosan az egyetlen bűne, hogy tabletet kapott a tizedik születésnapjára)

- primitív rajongás

- értelmezhetetlen, rossz helyesírású szöveg (nagyon gyakran egybeesik az előzővel és esetlegesen ez is lolxd)

- ezeréves olcsó poén lolxd

- szélsőjobboldali ideológia az attól teljesen független témába való beleerőltetése, csak a veszekedés kedvéért

- egyéb értelmetlen kötekedéssel induló veszekedés

- et cetera...

...szerintem mindenki kívülről tudja ezeket. Amikor Vidman még nem volt ennyire ismert, teljesen megdöbbenve tapasztaltam, hogy minden komment értelmes, konstruktív, esetenként kifejezetten szellemes, effektíve olyan, mintha agya, meg szíve lenne annak, aki írta. Nézzétek meg most, hogy híresebb lett, bármelyik videója alatt a kommeneteket. Borzasztó színvonal, főleg összevetve a videós színvonalával.

A másik dolog, amit változtatnék a magyar YouTube-on az ennél kevésbé jelentős: nem igazán van neki "furcsa oldala". Tudod, vannak ezek a bizarr, teljesen értelmetlen, szükségtelen videók, amik alatt teljesen jogosan hangzik el, hogy "Damn, I'm on the weird part of YouTube again". Tudom, nem épp az internet krémje, de van valami sármja annak, hogy mennyire őszintén, nem mesterkélten abszurdak ezek. Nálunk kb. csak a "lóóóófasz", a "vizipáp" és társai képviselik ezt a műfajt, pedig ahhoz képest, hogy mennyire önálló jelenség a magyar YouTube, igazán lehetne egy ilyen része is.

2016. ápr. 19. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!