Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Lehetséges, hogy a wifi...

Lehetséges, hogy a wifi hardveres probléma miatt nem működik?

Figyelt kérdés
A laptopomon eddig működött az itthoni wifi, azonban nem rég (egy hete) az internet szolgáltató hibája miatt egy-két napig nem működött itthon az internet. Miután újra lett itthon wifi, a mobilomon és egy másik laptopon is rendesen volt internet, de a saját laptopomon ezután már nem jött be. Vagy a sárga felkiáltó jel látszódik, vagy piros kereszttel át van húzva a wifi ikon. Megpróbáltam a mobilomról is megosztani USB-n keresztül a wifit, de ugyanez a helyzet. (Csatlakozik, de azt írja ki, hogy nincs internetkapcsolat.) Mivel a mobilon és a másik laptopon működik a net, ezért arra gondolok, hogy hardveresen lehet probléma a laptoppal. Sajnos a burkolat több helyen megsérült, lehetséges, hogy valami ilyesmi probléma lehet? A laptop melyik része felelős a wifiért? (A wifi be van kapcsolva az fn+F3 billentyűkombinációval, ezzel nem lehet gond).

2016. ápr. 7. 14:05
1 2
 1/15 axonbite ***** válasza:

Nos a win lent tálcán katt jobb egér gomb hibajavítás.

Esetleg járj utána nem e lett gyári alapbeállításra visszaállítva a router neked meg még a régi jelszó van.

Harmadik lehetőségként áramtalanítsd a router-t 30mp-re majd helyezd üzembe várd meg míg feláll és próba.

Ha egyik sem segített távolítsd el laptopról teljesen a wifi drivert és szoftvert telepítsd újra.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

Némi infó jól jönne még pl. oprendszer milyen hány bites? A notebook típusa?

2016. ápr. 7. 14:15
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, 64 bites Acer laptopom van. Szóval akkor nem hardveres a probléma? Arra gondoltam esetleg kívül megsérülhetett valami, ami miatt nem működik.De akkor megpróbálom az illesztőprogramot újra telepíteni.
2016. ápr. 7. 14:28
 3/15 axonbite ***** válasza:
hardveres hibára csak végső esetben gondolunk amikor már mindent kipróbáltunk és még sem jó.próbálgasd végig amit írtam. a laptopod pontos típusa kéne.
2016. ápr. 7. 14:44
 4/15 A kérdező kommentje:
A típusa E1-571-33114G50Mnks, ehhez elvileg megvan a megfelelő illesztőprogramom a gépemen, amit még akkor töltöttem le, mikor először telepítettem fel.
2016. ápr. 7. 14:57
 5/15 axonbite ***** válasza:
majd írj mire jutottál elsőként lent tálcán a wifire jobb katt hibajavítás aztán a többit is próbáld ha továbbra sem jó. én addig utána nézek ennek a típusnak
2016. ápr. 7. 15:01
 6/15 A kérdező kommentje:
Mondjuk az Acer oldalon nem találom ezt a típust, hogy letöltsem a wifi illesztőprogramot... :O
2016. ápr. 7. 15:02
 7/15 axonbite ***** válasza:
pontosan milyen windows van a gépeden?
2016. ápr. 7. 15:08
 8/15 A kérdező kommentje:
Windows 7-em van, de fent van az ubuntu is, amin ugyanúgy nem működik,már kipróbáltam azt is. Amit mondtál, azokat is kipróbáltam, alapból jelszót nem is kér a csatlakozásnál, mert csatlakozik, csak ugye ott van a kis sárga felkiáltójel. Azt is megpróbáltam, hogy újraindítom, de semmi változás. A hibaelhárításnál az írja ki, hogy : a hozzáférési pont, az útválasztó vagy kábelmodem és az internet közötti kapcsolat megszakadt. Most az illesztőprogramot szeretném újra telepíteni, de amit találtam, mert lementettem amikor először telepítettem fel, az most valamiért nem települ fel, nem látom a programok eltávolításánál.
2016. ápr. 7. 15:13
 9/15 axonbite ***** válasza:
a windows hány bites? ha van modem áramtalanitsd 30 másodpercre majd helyezd üzembe várd meg míg felállt és próba. ha nem jó vezérlő pult eszközkezelőben távolítsd el a wifi kártyát és utánna próbáld telepíteni
2016. ápr. 7. 15:20
 10/15 A kérdező kommentje:
A windows 64 bites, már próbáltam áramtalanítani. Ugye a wireless LAN_Broadcom...illesztőprogram kell?
2016. ápr. 7. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!