Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha nincs telefonom miért nem...

Pandamanci kérdése:

Ha nincs telefonom miért nem viberezhetek asztali gépről, olyanokkal, akiknek van mobilja?

Figyelt kérdés

Nemrég tudtam meg, hogy lehet asztali gépre is telepíteni VIBERt, még sem tudtam elindítani, mert sajnos telefonszámot kér a belépési kód elküldéséhez, én azonban nem akarok telefonszámot küldeni.

Miért nem egy e-mail címre küldi a belépési kódot? Mit akar a telefonszámomtól, mi köze a Vibernek a számomhoz és a telefonomhoz, hogy van-e vagy nincs?

2016. febr. 11. 20:53
 1/9 anonim válasza:
57%
mivel a viber telefonszam alapjan mukodik..?
2016. febr. 11. 20:57
 2/9 anonim ***** válasza:

Ott a pont!

Ez nem olyan, mint a Skype, hogy gépen és telefonon is lehessen használni!

Viberhez telefonszám kell!

2016. febr. 11. 21:07
 3/9 A kérdező kommentje:

De lehet gépen használni, még ki is lehet választani milyen operációs rendszerem van.

Letöltöttem, telepítettem, majd ezek után kéri a telefonszámot, holott eddig szó nem volt arról, hogy csak telefonszámmal működik.

A kémkedésen kívül, semmiféle logika alapján nem lehet rá szükségük.

2016. febr. 12. 08:21
 4/9 anonim ***** válasza:

És nincs telefonszámod? Kérj egy mobilt a szüleidtől!

Ha nagyon alacsony a családi költségvetés, akkor a legközelebbi telefonfülke számát is megadhatod, csak majd rohanj oda, amikor a regisztrációs visszaigazolás miatt csörög!

2016. febr. 12. 17:59
 5/9 anonim válasza:

rendben. latom nem ertetted meg annyibol amennyit elsore irtam. (#1vagyok)

alapbol a vibert mobilappnek gyartottak. telefonszammal kell beregisztralni ra. es miutan kijott, kb egy 2-3 evvel vagy nem tudom, megcsinaltak szamitogepre. mielott mindenfele osszeeskuveselmeleted lenne, inkabb olvass utana.

2016. febr. 13. 11:17
 6/9 A kérdező kommentje:

Pontosan értettem, csakhogy mint írtad is 2-3 évvel UTÁNA jött ki a számítógépes verzió, aminek ugye semmi köze a mobiltelefonhoz, ezért teljesen illogikus, hogy nem e-mail címet kérnek a regisztráció megerősítésére.

Ez mindenképp összeesküvés gyakorlat, ugyan is kérdem én, mire kell a VIBER-nek az én kis telefonszámom, egy olyan dologban, aminek köze nincs a telefonszámomnak, hiszen egy számítógép és egy számítógépes alkalmazás vesz részt az egész műveletben.

2016. febr. 16. 14:27
 7/9 anonim ***** válasza:

Azért kell, mert telefonszámmal azonosít. Más szolgáltatások ezt email címmel szokták - ott is lehet hőbörögni, hogy dehát minek neki az emailcím?

Pl. ilyen a gyakorikérdések és a facebook.

Hihetetlen módon a online banking software-ek meg számlaszám alapján azonosítanak.

2016. febr. 16. 14:34
 8/9 A kérdező kommentje:

Csakhogy, ha az e-mailemre érkezik a reklámdömping, akkor egyszerűen olvasatlanul törlöm, viszont ha állandóan érkezik a telefonomra a marketinghívás, akkor maximum le tudom némítani, ez által a fontos hívásokat sem kapom meg.

Rendben van, hogy a viber telefonos felhasználásnál kéri a számot, bár ott se kéne neki, de egy számítógépes alkalmazásnál ne kérje már.

Úgy gondolom, mindennek van határa és ezért sajnos nem tudom használni a vibert, mert nem gondolom, hogy számítógép és internet birtokában egy számítógépes alkalmazás használata miatt nekem rendelkeznem kéne egyáltalán mobiltelefonnal.

Miért olyan magától értetődő, hogy mindenkinek van telefonja, van akinek nincs rá szüksége.

Még is érthetetlen számomra, hogy kizárnak egy számítógépes alkalmazásból, amiért nincs telefonom.

2016. febr. 16. 14:41
 9/9 A kérdező kommentje:
Még jó, hogy egy sms küldéséhez nem kérnek e-mail címet az se lenne kevésbé természetellenes.
2016. febr. 16. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!