Játékhoz milyen internet?
A nyolcsávos autópályán ugyan olyan sebességgel jön egyetlen autó mint a kétsávoson. A ping, ha úgy tetszik latency nem egy 100 GB-os fenevad, és egyébként is a letöltés az 8-15 kbps.
(Hagyd az adatsebességet meghatározó képzelgéseket otthon négy fal között! Az egy jelsebességet meghatározó érték, ami függhet pl. a vezetékelés minőségén... és nem egy kolbászhús, amit át kell passzírozni egy szűk csövön.)
A kérdező a lehetőséget megadta az adott térségben, így az adatsebesség nem választható opció. Mindegy mennyi, mert az van. Hiába szeretne mondjuk Digi-t, mint oly sokan az országban, kénytelen olyan helyen bérelni, aminek a weboldalát egy normális böngésző azonnal letiltja mielőtt betöltené a halászati tevékenységét.
Én most mondtam le fél éve a 30/5-ös netem 10/2-esre.
Eddig semmilyen játékkal nem akadtam el rajta, és az említett videomegosztó oldal sem akad meg egy pillanatra sem, miután pár perc alatt átjön egy hosszabb film, nem is tudom miért tenné.
Nem is indokolja semmi hogy 8-as, vagy 15-ös, azaz 1-2 MBPS letöltés felett legyen bármi, így a videós válasz döcög, főleg, mert vajmi kevés köze van a letöltési sebességnek a játékhoz. Ott inkább a feltöltés játszik, mert az szokott szűk lenni remek országunkban.
A játék kb. arról szól, szólhat, hogy megy a gépeden, mint másoknál. A neten pedig közli a tevékenységed, ill. pozíciód a szerverrel.
Az erős net parasztvakítás nagy mennyiségű adatforgalom rövid időn belüli mozgatására. Pl. torrent, vagy napi szintű túlméretes munkák, elküldésére.
Ami biztos, a legtöbb szolgáltatónál, ha kötsz egy szerződést, azt bármikor módosíthatod felfele.
A varázsszó mindenhol működik. Drágábbat akarok.
Azonban az olcsóbb kéne már némi ellenhatást vált ki itt-ott és van, hogy olyankor ragaszkodnak a hűségidő lejártának időpontjához, ami mellesleg gusztustalan.
Tehát összegezve, szerintem az "M" bőven megteszi.
Fogadok, hogy mérnöki végzettséged van.
A nyolcsávos autópályás hasonlatod tetszelgő, csak elnagyolt. Egyrészt, a latencyt gyakran jobban meghatározza az, hogy milyen gyorsasággal küldesz adatot, mintsem, milyen gyorsasággal fogadod. Másrészt, egy méretesebb online játék (MMORPG, for example) intenzíven igénybe tudja venni az internetes forgalmadat, és ilyenkor hiszed vagy sem, nem is olyan ördögtől való scenario, hogy a sávszélességedből adódóan növekszik a pinged. Harmadrészt, nem vetted számításba, hogy a szóban forgó játék mellett egyéb internetes tevékenységek is futnak/futhatnak (nem kell torrentre gondolni, de n+1 darab háttérben futó alkalmazás is elég a célhoz), ami tovább szűkíti azt az erőforrást, amit zavartalan feltöltésre fordíthatsz.
Negyedjére, még ha ezek nincsenek is jelen egy adott esetben (vagy akár az esetek nagy százalékában), az nem jelenti azt, hogy elméleti szinten nem igaz amit leírtam.
Tegyük fel, elméletileg, hogy az első mondattól az utolsóig igazad van. :)
Tegyük fel azt is, hogy ez a játékok szempontjából annyira jelentéktelen, hogy nem befolyásolja súlyosan a játékélményt.
Pont, mint az, hogy 200, vagy 300 az FPS-ed. :)
Akkor tehát a válaszom:
A 10/2 "M" bőven jó, nem fog nagyobb kelleni semmihez.
Ha mégis, akkor módosítható a szerződés felfelé mindenhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!