Ha Chatről kijelentkezem Facebookon, akkor mondjuk ha egy ismerősöm telón rámegy a nevemre akkor kijelzi neki, hogy elérhető vagyok, attól függetlenül, hogy ki vagyok jelentkezve?
Vagy csak annyit ír, hogy xperce volt elérhető?
Csak idegesítő, hogy ha ha gépről vagy akár telefonról vagyok akkor mindig jelzi, oké telefon az érthető, de ha simán gépen kijelentkezem és mondjuk csak görgetek lefelé posztok között akkor kijelzi, hogy elérhető vagyok?
A facebook az aktivitást is figyeli. Nekem is ki van kapcsolva a chat állandó jelleggel, mindenkinek. Van egy ismerősöm, neki is ki van kapcsolva állandó jelleggel. Ettől függetlenül az oldalsó sávon látom, hogy "4p" vagy "3ó". Gondolom ő is lát hasonlót. Szerintem ha megnyitod magát az oldalt, "nullázod" a számlálód. Ha úgy hagyod nem csinálsz semmit, akkor szépen nő az inaktivitási időd. Amint görgetsz az oldalon, ismét "nullázod" (igazából "1p"-re vált gépen).
Ezt onnan gondolom, mivel ezzel az ismerősömmel viszonylag gyakran, de nem napi rendszerességgel szoktam beszélni. Amikor beszélgetünk, normális válaszidőn belül reagál arra, amit írok. Amikor nem beszélünk, bizony felmegy nála a mutatott idő elég magas értékre is, akár több órára is. Ilyenkor olyan, mintha másik oldalon böngészne (nem aktív a facebook-on) vagy mondjuk gép előtt sem ül (nem aktív a facebook-on). Nem hiszem, hogy fél órás, órás várakoztatással beszélgetne valakivel... Ilyen időközönként néz rá ismét a facebookra, megnézi mi történt, majd visszatér az előbbi foglalatosságához.
Szóval nem a chat aktivitásod mutatja, hanem a facebook aktivitást. Lényegében mindenki látja, hogy fent vagy, aktív vagy, csak ki van kapcsolva a chat-ed. Hogy csak neki, vagy mindenkinek, azt nem tudja eldönteni. Nagyjából úgy működik most már, mint anno az msn-en a "nincs a gépnél" jelzés. Érdekes, ezzel az ismerősmmel msn-en is "nincs a gépnél" státuszban voltunk mindig, függetlenül attól, hogy ott ültünk. Letiltani senkit nem akartunk, viszont a hülyébbek felé egy jelzés, hogy ne zavarjon. Mondjuk az msn nem mutatta az aktivitást, facebook meg igen.
Köszönöm a válaszokat!!
Hiányzik is az MSN, fogtam azt beraktam rejtettbe ha úgy volt azt akkor nyugi volt, így meg szar ha ha a chat hiába van kikapcsolva ha mutatja hogy mikor voltam fent.. shitbook
Teljesen egyetértek veled kedves kérdező.
Annyira bosszantó, hogy mások ezáltal simán rád írnak, én csak offline használom a chatet és nem egyszer fordult elő, hogy amint beléptem facebookra máris rám írtak.
A másik kedvencem, hogy valaki véresen komolyan chatként használja és azonnali választ kér. Általában megnézem a levelet és ha időm engedi visszaírok..
Na ugye. :D
Nekem részben az a problémám, hogy barátnőm általába megnézi reggel, hogy mikor voltam fent, mert ha elköszönünk 11kor este, azt még megnézek egy filmet véletlenül se lépjek fel, mert minek vagyok fent olyan sokáig.. :D
bonyolult ez a házas élet :D
Látom, nem csak én vagyok így evvel a problémával. :) Nekem is folyamatosan ki van kapcsolva a chat, és nem véletlenül. Szóval elég zavaró, hogy szándékosan nem akarom, hogy lássák mikor voltam fent, vagy épp hány percig, azt konkrétan kijelzi teszem azt "elérhető x órája" és társai. Ennek mi értelme van? Hol marad az inkognitó lehetősége? Ha fel akarok keresni valakit, vagy fordítva, nem tök mindegy mikor volt elérhető?? Rá írok, aztán elolvassa és kész.
Az már más kérdés, hogy valaki kifejezetten ezt figyeli, és ennek tükrében keresi fel az illetőt, mert elérhető volt x perce.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!