Mit kéne csinálnom hogy jobb legyen a netem?
Próbáltam de nem igazán akart össze jönni. Erről a szerkezetről megy a tv csatorna is. Amikor össze dugtam a laptoppal akkor továbbra is csak wifi-n csatlakozott, amikor meg a wifi-t kikapcsoltam a laptopon akkor meg egyáltalán nem volt net. Ilyenünk van:
Az esetből több probléma világít!
Az egyik, amit más is említett előttem, a Megabit-Megabyte. Nem mindegy, hogy MBps, vagy Mbps! Biztosan jól néztél mindent?
A másik: vajon a laptop wifi vevője mekkora sebességre képes?
A harmadik: ha vezetékkel csatlakoztatva nem megy a net, valószínűleg nincs feltelepítve a laptopra az Ethernet adapter drivere.
És végül: biztos, hogy már működik az új szolgáltatás?
Nah szóval:
Nem néztem el a mérték egységeket. A Speedtest.net Mega bittel mér, az osztálytársaim a 120-as megabites nettel 15 megabytal töltenek ami logikus mivel annyinak is kell lennie, de én továbbra is csak 2,2-2,4 megabytal töltök le.
Hol lehet megnézni a laptop wifi vevőjét hogy mit bír ? Nem tudom hogy az ethernet drivere telepítve van e mert ez nem az én gépem, a tulajdonos meg nem ért hozzá. Ez egy 1 éves Asus 80-ezer forintos laptop. Sokat nem tudok róla mondani mert a dobozát meg a papírjait is kidobták. Intel celeronos proci, 4 giga ram és integrált videó kártya, win 10 op rendszer, csak ennyit tudok így adatok nélkül.
Az Eszközkezelőben tudod megnézni, hogy minden driver rendben van-e.
Ha a laptop ilyen viszonylag fiatal, akkor nem hiszem, hogy a wifi vevője ne lenne elég jó, bár... Ha a pontos típus alapján rákeresel, biztosan találsz róla valami részletesebb leírást.De szerintem valahol máshol lesz a hiba.
Azt sikerült kiderítenem hogy:
A laptop vagy 1 hp 250 g3-as gép vagy ilyen kaliberű, azaz elvileg többet kéne bírnia a 20 megabittnél.
A másik hogy a router beállításánál megtaláltam hogy a sebesség 150 megabit vagyis annyi amennyinek lennie kell.
A harmadik pedig hogy rádugtam 1 másik kábellel úgy olyan hibát talált hogy legalább 1 protokol nincsen telepítve, rámentem hogy javítás és nem javította ki. Mit lehetne még tenni hogy vezeték nélküli csatlakozással jobb netem legyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!