Miért reklámozza a facebook a szélhámos kairos céget?
Köszön szépen ,hogy baleknak nézel, természetesen tisztában vagyok a pilótajáték fogalmával, de azért leírom, hogy Te is tisztában legyél vele. Pilótajáték az, amikor a belépők befizetéseiből fizetik ki a fentebb lévők jutalékát, termék nincs mögötte, és az utolsó belépők törvényszerűen elbukják a pénzüket, mert a matematika így működik.
Ehhez fűződő megjegyzéseim:
1. Ha benne lennél a rendszerben, látnád, hogy a hálózati jutalék és a bérbeadás utáni jövedelem két külön számlán megy, ha ezt a kettőt összekevernék, azonnal pilótajáték lenne. Ez egyébként azonnal kibukna az első percben, de a pénzügyi audit már lezajlott, mindent rendben talált, a Price Waterhouse Cooper auditor cég végezte, az eredmény nemsokára publikus lesz.
2. Vannak termékek.
3. Ha egy belépő nem épít hálózatot, és senki sem lép be utána, a befektetett pénzére a 150% kamatot akkor is megkapja, tehát nem fog bukni az üzleten, ha nem " szervez be" maga alá senkit sem.
Remélem kimerítő volt a válaszom. Ennél többre nincs szükség, ha valaki annyira bizalmatlan, hogy eleve bűnösnek kiált ki egy céget, anélkül ,hogy belülről, működés közben megvizsgálná, annak bármilyen infót írhatsz, az ő fejében már az a szoftver fut, hogy ez átverés. Minden további szócséplés felesleges.Üdv
Az érveidet a kiszámoló blogon ezerszeresen cáfolták. Amikor bedől majd a dolog és mennek majd az büntetőügyi eljárások, ide fogok kommentelni, méghozzá azt, hogy "Én megmondtam!".
G.
Értelek, de eléggé homályosan fogalmazol: ha eljön majd az idő
Mennyi időnek kell eltelnie, hogy kiderüljön? Mikor várhatjuk az "Én megmondtam" kommentedet? A cég már több mint egy éves.
Ez az egyik.
Másodszor: Az, hogy valaki ír egy rosszindulatú cikket, tele tévedésekkel, ráadásul a nevét sem írja alá, sokkal hitelesebb, mint egy világvezető auditor cég véleménye! [link]
Ilyen a magyar ember természete, én nem csodálkozom rajta, a rossz hír a hír csak, a jó nem érdekli. Senkit sem lehet semmire kényszeríteni, ha nem akarja. Ha nem bízik egy cégben, ne lépjen bele.
Továbbra sem kaptam választ arra a kérdésre, tisztelt előttem szólók, hogy vajon miért nincs egyetlen olyan vélemény sem, hogy "megkárosított a cég"? Én persze tudom a választ, ha valaki elkezdi csinálni, rájön, hogy kítünő üzletről van szó.
És erre nem az a válasz, hogy elég kívülről megvizsgálni, hogy lássuk az igazat. Mindennek két oldala van, de az ember hajlandó csak azt az oldalt látni, amilyen program az agyában forog.
Nem volt szó időről. Ha tippelni kell, egy éven belül borul a bili, de lehet akár 2 vagy 3 is. A lényeg az, hogy előbb utóbb bukta lesz. Szolgáltatás nincs, ennek az ellenkezőjét bizonygathatod, magadnak. Teljesen egyértelmű, hogy a Kairos által felvázolt piaci modell teljesen működésképtelen. A PwC-hez semmi nem köti a Kairost, egy szót nem ejtett róla a PwC.
Na, de én érzem ám, hogy kimaradok a jóból, te meg azt, hogy ez egy tuti üzlet. Tehát, akkor csináljuk így: Te kifizeted az én belépési díjamat, amit én visszafizetek neked fél év múlva, mert ugye annyi idő alatt jön vissza. Utána a második félév jövedelmét megint megkapod, hogy neked is megérje. Ezután pedig már az én hasznom jön. Na, benne vagy?
G.
"Szolgáltatás nincs, ennek az ellenkezőjét bizonygathatod, magadnak."
Ha lenne, akkor publikus lenne az ártáblázat, nem afféle szeánszokon meg mindenféle beszervezettek szedett-vedett oldalairól lehetne hallani kétes értékű információkat.
Hogy asszondja: a Kairosnak állítólag 1 GB kétes értékű (felhasználók gépein - akiknek nem biztos, hogy rendelkezésre áll redundáns, szünetmentes áramellátás, klimatizált helyiség, inert gázas oltórendszer, 7/24-es felügyelet - tárolt) tárhely havonta 2,3 $-jába kerül. Ezt 500%-os haszonnal értékesíti a partnereinek - mint például a Sony és a Nissan (akik ugye nem azok), vagyis 11,5 $/GB/hó horribilis áron.
Ehhez képest a konkurrencia jóval olcsóbban teszi ezt:
* Amazon S3: 0,0300 $/GB/hó
* Mega: 5,4/200 GB/hó = 0,027 $/GB/hó
* Dropbox Pro: 10,8 $/1000 GB/hó = 0,108 $/GB/hó
* Microsoft Azure RA-GRS (6 helyre mentve): 0,061 $/GB/hó
* Google: 0,026 $/GB/hó
* Backblaze: 0,005 $/GB/hó
Ha olyan "forradalmi" lenne, közzé lenne téve a technológiai leírás, lehetne erről (és annak titokzatos fejlesztőjéről, Alex Kocherev-ről) szakmai oldalakon.
Bár azt mondtam az elején, hogy nem fogok már hozzászólni, de most ez kikívánkozik belőlem...
A popcornt említő kolléga hozzászólása juttatta eszembe.
Most voltam moziban.
A jegyet és POPCORN-t azzal a MasterCard-al fizettem amire a Kairos utalja a pénzem havonta.
Erre más bevétel nem érkezik, de azért a mozi mellett :) az egyéb bevásárlásaimat és tankolásaimat is erről a bankkártyáról intézem.
Egészen jól elvagyok vele. ;)
Mondjuk lehet átvert ez a "pilótajáték szervező" cég, mert a múltkor nem fogadták el a kártyám a zöldségesnél.
Nem volt a kofának leolvasója! :)
Szóval döntse el mindenki , hogy mit gondol, de az biztos, hogy eddig egyetlen „piramis játékos” sem ajánlotta fel nekem a számláim fizetését a TESCOban.
Itt nem csak ajánlották, hanem meg is teszik!
Ennyi!
Részemről a vitát lezártam és csak nyugodtan beszélgessetek tovább egy nagy zacskó popcorn mellett erről a szélhámos cégről.
A popcorn és az elvakult előítélet már sok fontos problémát megoldott a világtörténelem során! :)
By the way...
Míg ezt szösszenetet írogattam, addig egy kis adag popcorn árát éppen kitermelte a gépem a háttérben. :)
Ja és ha stílszerű akarok maradni az előző bejegyzésemhez, ahol egy idézettel zártam, akkor a Kairos technológia megkérdőjelezésére válaszul ez jutott eszembe:
“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.”
(Albert Einstein)
Sziasztok!
Elmentem moziba!
Készpénzt nem viszek magammal! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!