Bannolás feloldása?
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy online játék, német központtal (lokáció adott) és magyar team kirendeltséggel (nincs hely megadva földrajzilag). Nos, a magyar team bannol karikat, sokat elég durván. És a lebannolt játékosok cuccait(melyeknek nincs külön azonosítójuk) valódi fizetőeszközért árusítják. Utolért engem is a dolog lebannoltak, nem viccelek a SEMMIÉRT. 6évi munkám időm, pénzem (fizetős a játék, de csak lehetőség, nem kötelező) elvették. Az e-mailban semmi különös nincs, csak hogy kezdet: ekkor, vége: soha, és ki lettél tiltva. Kb. 2 sor. A játék weboldalához tartozik egy lexikon rész, ahová a karakterek nevét beírva megtekinthetjük azok felszereléseit. Az én karakteremre rákeresve: Nincs információ erről a karakterről. Valószínűleg a karaktert kitörölték vagy régóta inaktív. A bann kb. 1 hónapja történt, de a lexikonban 3éve nem játszó játékosok is ottvannak felszereléssel együtt. Az a kérdésem, hackerek- haladó informatikusok, van-e lehetőség arra hogy a játékon belül egy IP vagy lokáció meghatározás arról a gépről amiről a bann történt (lehet otthoni v. egy központi mármint irodában található gép, viszonylag kis létszámú a team, tehát lehet otthonról intézik.) Hogy be lehet-e törni arra a számítógépre, feloldani a bannt majd visszarakni anélkül hogy annak bármi nyoma lenne? A lényeg az a kb. 5perc ami alatt egy videó vagy egy print screen-t tudunk csinálni arról, hogy a cuccok már nincsenek a karin. (Az adminon kívül ugyabár más nem férhez hozzá az acchoz a bann miatt.) Ha lehetséges, akkor ez egy cégnek, magánembernek vagy kisebb csoportnak mekkora költséget jelentene ezt kivitelezni?
Többször is volt fellebbezés a játék support rendszereén át, hogy kérünk bizonyítékot hogy miért lettünk bannolva örökre, de csak annyit írnak hogy nem adhatnak ki belső adatot. Majd zárják a jegyet. Nekem speciel support,fórumban is járt mellé, tehát nem tudok kommunikálni senki "illetékessel". Félreértés ne essék, nem játszani akarok visszamenni, hanem bebizonyítani hogy tényleg lopják a játékosok cuccait. Bíróságra menni pedig költséges dolog. Az én személyes karim összeértéke kb. 200,000Ft+6év munka. Nem egyedül vagyok, több ismerősöm is ugyanebben a cipőben jár. A válaszokat előre is köszönöm, legyen bármi, minél több annál jobb mindent meghallgatnék!
Boldog Új Évet!:)
Vagy ha az adott admin aki bannolgat, fenntvan játékban vagy teamspeak3-on akkor onnan nemlehet meghatározni az IP-n át az ő helyét? Vagy onnan belépni a számítógépére?
Nem vagyok infós zseni, vannak ismereteim, de nem foglalkoztam még ezen a téren, ezért kérném a segítségeteket. Vagy valami program, tanfolyam esetleg magánember aki vállal ilyesfajta oktatást, vagy ki is vitelezné ezt a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!