Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Milyen wifi routert vegyek?

Milyen wifi routert vegyek?

Figyelt kérdés
Digi 200/100 van bekötve a lakásomban. Már a második routert vettem és ez is megy a kukába mert ez sem elég jó neki. Kezdtem a 150-es tp linkel majd a 300-assal. Mivel nem értek hozzá és már több ezer ft-ot kidobtam az ablakon ezálltal a segítségeteket kérem. Van egy ps4-em, egy ipad, iphone, machntos készülékek mindenhol. Ami a legfontosabb lenne, hogy kábelen jöjjön maximum sebességgel, és a wifi is ki tudja szolgálni mondjuk a ps4-et.

2015. dec. 27. 10:59
 1/8 pinkpancser ***** válasza:

Ha a 200-at szeretnéd kihasználni kábelen, akkor gigabites kell venned. A legolcsóbb amivel találkoztam az a zyxel nbg4615, de ennek a wifije elég gyenge (pontosabban az antennák). És persze a hálókártyának is kell tudnia a gigát.

Ha wifin szeretnéd kihasználni akkor pedig egy jó n-es wifi kártya kell a router mellé és nagyon kis távolság falak nélkül. Így viszont a 300-as routered is jó lesz.

2015. dec. 27. 11:27
 2/8 P.O.C. ***** válasza:

Hát igen. Ha nem értek valamihez, előbb én kérdezni szoktam több helyen is, olyanoktól amik értenek hozzá. Csak aztán vásárlok.

Szóval a vezetékes kapcsolathoz gigabites router kell. Igazából mindegyik tudja a 200 mbps -ot. De amúgy 500 Mbps -os neted lenne, akkor már erre is oda kéne figyelni, mert sok lassú gigabites router van, amibe gyenge CPU -t raknak, így gondot okoz neki az 500 -as net is.

El kell szorítsalak, de n -es Wi-Fi -vel nem lesz meg a 200 Mbps. AC -s kéne. Viszont PS4 -be csak N -es Wi-Fi van Iphone -ból is csak a 6 -os ismeri az AC -t.

Amúgy ha már kidobod azokat a gyengébb routereket, az én kukámba dobjad. :)

2015. dec. 27. 13:09
 3/8 P.O.C. ***** válasza:
***jav: szorítsalak = szomorítsalak.
2015. dec. 27. 13:10
 4/8 A kérdező kommentje:
Tudnátok javasolni jó Routert?
2015. dec. 27. 15:49
 5/8 P.O.C. ***** válasza:
2015. dec. 27. 16:27
 6/8 P.O.C. ***** válasza:

Vagy ha sokallod, akkor ez a minimum:

[link]

De ennél rosszabbat már tényleg nem szabad megvenni!

2015. dec. 27. 16:30
 7/8 A kérdező kommentje:
A kettő között nincs valami? :D 20ezer körül
2015. dec. 27. 16:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Pl ez: [link]
2015. dec. 28. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!